1. Werk aan je vocabulaire

Een van de manieren om je IQ te verhogen is door te werken aan je vocabulaire. Want als je meer woorden kent, kan je jezelf beter uitdrukken en meer kennis opdoen. Bij het nadenken over je woordgebruik stimuleer je de hersenen op een positieve manier. Daarnaast lijk je ook nog eens intelligent wanneer je dure woorden gebruikt.

2. Leer je te focussen

Het is belangrijk om je goed te kunnen focussen zonder snel afgeleid te raken. De mate van intelligentie is namelijk afhankelijk van het vermogen je ergens op te kunnen concentreren. Probeer daarom regelmatig je concentratievermogen te trainen om je IQ te verhogen.

hoe iq verhogen

3. Verminder je suikerconsumptie

Aan de universiteit in de Amerikaanse staat Boston hebben ze een verband gevonden tussen suikerconsumptie en een snellere veroudering van het menselijk brein. Omdat een veroudering van het brein nou niet echt voordelig is voor je intellect is dit zeker een punt waar je op moet letten. Weet je niet zeker of je suikerconsumptie te hoog is? Bekijk dan de signalen dat je te veel suiker eet.

4. Pauzeer met regelmaat

Om te voorkomen dat je hersenen overuren draaien is het van uiterst belang om pauzes te nemen. Hierdoor kunnen de hersenen zich tussentijds opladen, wat bevorderlijk werkt voor je intelligentie.

hoe word je slimmer en krijg je een hoger iq

5. Je hersenen goed voeden

Het is van sommige voeding bewezen dat ze een positief effect hebben op het vermogen van je hersenen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn producten als vis, eieren, noten en donker groene groenten. Niet alleen zijn deze producten goed voor je hersenen, ze zijn ook nog eens lekker gezond. Win-win.

6. Slaap voldoende

Het is essentieel dat je elke dag genoeg slaapt. Je hersenen moeten tot rust kunnen komen en weer opladen om optimaal te kunnen presteren. Probeer dan ook dagelijks tussen de zeven en acht uurtjes aan slaap te krijgen. Voldoende slaap werkt niet alleen in het voordeel van je IQ maar ook is het belangrijk voor je gezondheid.