De frituurpan schoonmaken vinden velen een rot klus, en terecht

Het schoonmaken van een frituurpan kan een uitdagende taak zijn na het genieten van heerlijke gefrituurde lekkernijen. Hoewel dit proces soms ontmoedigend lijkt, is het van cruciaal belang om de pan in optimale conditie te houden. Een grondige reiniging verlengt niet alleen de levensduur van het apparaat, maar zorgt ook voor een smakelijker en gezonder eindresultaat. Gelukkig bestaat er een slimme en efficiënte methode om dit karwei aan te pakken. Lees verder om de ultieme truc te ontdekken waarmee je jouw frituur snel en doeltreffend kunt schoonmaken en weer als nieuw kunt laten glanzen.

 

Hoe maak je een vieze friteuse makkelijk schoon?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je alle olie uit de frituurpan haalt. Je kunt deze olie gewoon weer terug gieten in de originele flessen zodat je het later weer kan gebruiken of weggooien. Vervolgens moet je wel eventjes de handen uit de mouwen steken: je moet namelijk wel even het grof vuil verwijderen. Dit kun je doen met keukenpapier, schuurspons of (oude) afwasborstel.

Zodra het grof vuil verwijderd is, moet je de frituurpan tot aan de rand vullen met water. Leg het frituurmandje daarna ook in de met water gevulde frituur en voeg een vaatwastablet toe. Zet de frituur vervolgens op de laagste stand aan en zorg ervoor dat het water niet gaat koken maar wel lekker heet wordt. Zodra het water aardig op temperatuur is moet je nog een vaatwastablet toevoegen. Laat het water zo’n 10 – 15 minuten aanstaan en schakel daarna de frituur uit en laat het afkoelen. Giet als laatste het water eruit en spoel nog een keer grondig na en gebruik waar nodig nog iets om de laatste plekken te verwijderen. Je kunt hierna de frituur rustig met een keukendoekje droogmaken en voilà! Met deze simpele truc kun je de frituur dus gemakkelijk schoonmaken.

Vind je het fijner om de truc stap voor stap te zien? Check dan nog even deze handige video van het YouTube-kanaal Tante Kaat:

Lees ook: Vrouw deelt handig trucje voor het eten van sushi met sojasaus