Een ludieke DNA-test pakt verkeerd uit

Voor de grap een DNA-test uitvoeren; het klinkt misschien grappig, maar voor een 19-jarige student werd het een ware nachtmerrie. Hij besloot op een goed moment samen met zijn vrienden een DNA-test te laten doen en de resultaten met elkaar te vergelijken. Dit pakte helaas heel anders uit en een duister geheim van zijn moeder werd blootgelegd.

Uit de test bleek namelijk dat hij half Europees, half Aziatisch was. Dat was een grote schok, want hij vertelde aanvankelijk nog aan zijn studiegenootjes dat zijn ouders allebei Europees waren. Toen bleek dat de helft van zijn roots in Indochina lagen, moest hij zichzelf even achter de oren krabben. Wel wist hij dat hij een ietwat donkerdere huidskleur had dan zijn twee tweelingzussen én zijn ouders, maar dit verschil was zo klein dat hij er nooit wat achter had gezocht.

Een vreemde SMS wijst op een verborgen verhaal

De student wilde niet geloven dat zijn moeder wellicht zijn vader had bedrogen aangezien ze al samen waren sinds hun achttiende. Tegelijkertijd wilde hij geen onrust stoken in het huwelijk van zijn ouders, dat volgens hem uit onvoorwaardelijke steun en liefde bestond. Toch besloot hij zijn ouders tijdens een informeel telefoongesprek mee te confronteren: zijn vader reageerde positief, maar zijn moeder bleef stil en probeerde van onderwerp te veranderen. Sterker nog: na het telefoongesprek kreeg de jongen een woedende SMS van zijn moeder met betrekking tot de DNA-test. Volgens haar zou hij zich meer op school moeten richten en niet op dit soort onzin. Wat begon als een grap nam nu vervelende vormen aan, aangezien zijn moeder de DNA-test wilde voorkomen.

Een grap eindigt in een ware nachtmerrie

Na het ontvangen van de vreemde SMS van zijn moeder was de student ervan overtuigd dat zijn moeder iets voor hem verborgen hield. Als hij na het telefoongesprek de SMS niet had ontvangen, had hij het wellicht gehouden op een vergissing, maar nu wist hij zeker dat er iets niet klopte. De jongen zoekt steun op het forum Reddit, waar hij het hele verhaal op tafel gooit. De meningen op het forum zijn echter verdeeld: hoewel een flink deel de student gerust probeert te stellen en aandringt op het afnemen van een nieuwe DNA-test, zijn er ook geluiden te horen in de richting van adoptie. Ook verwijzen verschillende gebruikers terug in de stamboom, bijvoorbeeld naar zijn grootouders. Echter vertelt de student vrij zeker te zijn dat ook zijn grootouders niet van Aziatische komaf zijn.