Tips met het flirten via WhatsApp

Goed, je hebt een leuke meid ontmoet én je hebt haar nummer gekregen. Nu wil je natuurlijk niets liever dan samen met haar op date. Maar hoe vraag je haar nou mee uit via WhatsApp? Wat moet je wel én juist niet doen tijdens het flirten via texting? Dit zijn 5 handige tips om je op weg te helpen.

1. Zorg voor een leuke openingszin

Als het gesprek eenmaal op gang is gekomen, is er meestal niet veel waar je je nog zorgen over hoeft te maken. Flirten via WhatsApp begint echter al met de effectieve openingszin. Denk dus goed na over een originele, grappige én gepaste opmerking om haar meteen al geïnteresseerd te maken.

2. Doe niet te lang over een berichtje terugsturen

Niets zo irritant als iemand die steeds uren niets van zich laat horen. Ben jij echt druk (zit jij bijvoorbeeld op je werk), dan is flirten via WhatsApp nou eenmaal geen prioriteit. Je weet echter zelf heel goed of je wel of geen tijd hebt. Hard to get spelen door niet terug te appen verdient niemand: jij niet, maar zij ook niet.

Flirten via whatsapp met vrouwen

3. Probeer haar aan het lachen te maken

Humor is belangrijk en je wil natuurlijk wel weten of het meisje met wie je wil gaan daten een lekker gevoel voor humor heeft. Probeer haar daarom met grappige anekdotes, gifs, filmpjes en emoticons aan het lachen te maken. Dan scoor je pas echt punten.

4. Stel vragen/vraag naar haar dag

Flirten via WhatsApp kan natuurlijk al gauw gaan over spannende onderwerpen, maar juist normale vragen en gespreksonderwerpen zijn ook erg belangrijk. Als jij in haar geïnteresseerd bent, wil je ook echt weten hoe haar dag was en wat de hoogte- en dieptepunten waren. Zo leer je haar echt kennen in plaats van een oppervlakkig gesprek.

Tot slot is het belangrijk dat je ook de ballen hebt om haar de vraag te stellen of ze een drankje met je wil doen. Wacht hier niet te lang mee, anders zal ze denken dat je niet serieus met haar bent.

5. Geef haar de ruimte

Stuur niet veel lange berichten achter elkaar, maar stuur ook niet allemaal korte opmerkingen en berichten verspreid over de dag. Laat haar reageren wanneer ze wil. Zo weet zij dat jij haar de ruimte geeft en voelt ze zich niet verplicht om met je te praten als ze daar eigenlijk geen zin in heeft.