Wijs je ex-partner niet als schuldige aan

Het is algemeen bekend dat wij als mensen lastige situaties liever vermijden. Het moment dat het dus uitgaat en je staat daar niet volledig achter, maak je het voor jezelf niet beter als je telkens contact met diegene blijft opzoeken. Vanaf het moment dat het uitgaat, moet je je partner eerst even de ruimte geven. Jullie hebben beiden een gebroken hart meegemaakt en het is wel goed om dat eerst op een rustige manier te verwerken. Uiteindelijk, wanneer jullie er beide klaar voor zijn, kunnen jullie eens gaan praten. Het is erg belangrijk dat je open staat voor het verhaal van de ander en dat je je ook in hem of haar probeert in te leven. Vraag dan waar het voor hem of haar is fout gegaan en vraag waar je aan kan werken om het misschien beter te maken. Geef je ex-partner niet overal de schuld van, hiermee vraag je alleen maar om problemen.

 

Houd een lang en duidelijk gesprek en win je ex terug

Dan wordt het dus tijd om het gesprek echt te beginnen. Zoals je al gelezen hebt, moet je vragen wat hun standpunt in de verbreking is. Maak duidelijk dat je je ex-partner begrijpt en dat je graag voor hem/haar wil veranderen. Het is van belang dat je zoveel mogelijk empathie toont naar de ander. Verontschuldig jezelf en ben oprecht. Het is vast en zeker niet helemaal de fout van de ander dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Onthoud: er zijn altijd twee kanten van het verhaal.

4 manieren om je ex terug te winnen

Wees geduldig als je je ex terug wil winnen

Wees er ook op voorbereid dat je ex-partner ‘nee’ kan zeggen over het weer bij elkaar komen. Zorg dan dat je hierdoor niet in paniek raakt, of juist boos wordt. Stem gewoon in en vertel diegene dat je begrijpt dat ze tijd nodig hebben. Neem na het gesprek dan ook niet gelijk weer contact op. Laat het eerst gewoon even links liggen. Er is namelijk een hele grote kans dat ze zich dan gaan beseffen dat ze jou juist missen. Ze raken nieuwsgierig naar jouw nieuwe leven en uiteindelijk komen ze een keer naar jou terug.

Spring niet gelijk er bovenop

Nee… we hebben het niet over praktijken in bed. We bedoelen dat je niet gelijk te overenthousiast moet worde nals hij of zij opeens weer ge├»nteresseerd in je raakt. Je moet proberen kalm te blijven en ook hen duidelijk te maken dat je langzaam jullie band wil proberen op te bouwen. Probeer ze dus langzamerhand wat vaker berichtjes te sturen en ga op een gegeven moment een drankje doen ergens. Zo laat je zien dat jullie nog steeds datzelfde leuke koppel kunnen zijn als vroeger. Zo kan je in een ‘redelijk’ korte tijd, je ex terug winnen.

Ben je eigenlijk toch nog in de twijfel of je je ex-partner nog wel een tweede kans moet geven?