Een vliegticket naar de Malediven

Het vinden van betaalbare vliegtickets is altijd een uitdaging, vooral naar populaire bestemmingen zoals de Malediven. Na een korte zoektocht op Google variƫren de prijzen tussen de 500 en 650 euro voor een retourtje. De prijs van een vliegticket is ook afhankelijk van de periode die je wil vertrekken.

 

Accommodatie per nacht

De meeste reizigers kiezen voor een verblijf in een resort, waar de prijzen beginnen bij zo’n 200 tot 300 euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Als je op zoek bent naar luxere opties betaal je uiteraard meer. Maar voor een meer budgetvriendelijke optie kun je overwegen om in een guesthouse te verblijven, waar de prijzen liggen tussen de 30 en 50 euro per nacht voor twee personen, soms zit daar zelfs ontbijt bij. Daarnaast is het afhankelijk van het eiland dat je bezoekt. De prijzen op de populaire eilanden zullen uiteraard hoger ligger dan bij de minder toeristische eilanden.

Malediven

Eten en drinken

Net als de accommodatie variĆ«ren de kosten voor eten en drinken op de Malediven erg. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van waar je eet. All-inclusive resorts bieden maaltijden inbegrepen aan, maar in luxere restaurants gelden westerse prijzen. Voor een meer budgetvriendelijke ervaring kun je lokale eettentjes ontdekken, waar je maximaal zo’n 15 euro per persoon per dag kwijt bent.

Extra Kosten

Naast de basisuitgaven zijn er nog andere kosten om rekening mee te houden, zoals het vervoer tussen de eilanden en de activiteiten die je wellicht gaat doen, zoals duiken, snorkelen of excursies. Het is ook belangrijk om te weten dat alcohol beperkt verkrijgbaar is vanwege de islamitische cultuur en zwemmen in bikini niet overal mogelijk is buiten de resorts.

Heb je niet veel te besteden, maar wil je wel lekker genieten van een weekje rust? Volgens onze berekeningen ben je minimaal 1630 euro kwijt voor twee personen, dat is zonder extra activiteiten. Als je liever wilt gaan voor meer luxe en comfort, kun je een compleet verzorgde vakantie boeken vanaf 1200 euro per persoon. Uiteindelijk is het geheel afhankelijk van jouw behoeftes en uitgaven voor een onvergetelijke ervaring op deze prachtige eilanden.

Ben je op zoek naar goedkopere alternatieven? Lees dan over de goedkope alternatieven van de Malediven.