Hoe werkt een haartransplantatie precies?

Tijdens een haartransplantatie worden de haarzakjes van de haarkrans verplaatst naar de plek waar je haar is uitgevallen of het haar dunner geworden is. De haren uit de haarkrans zijn namelijk immuun tegen haaruitval en zullen op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. Dit is een poliklinische behandeling en wordt uitgevoerd met behulp van een plaatselijke verdoving.

 

Wat is de prijs van een haartransplantatie voor mannen?

Jaarlijks ondergaan duizenden mannen een haartransplantatie. De prijs van behandeling hangt af van het aantal haarzakjes die nodig zijn. Als je bijvoorbeeld een groot kaal gebied hebt, zal dat logischerwijs meer geld kosten. Daarom is het lastig uit te leggen hoe duur een haartransplantatie in Nederland precies is, aangezien het persoonsafhankelijk is. Om het je makkelijker te maken, hebben we hieronder een kleine opsomming van de gemiddelde prijzen in Nederland per aantal haarzakjes.

  • 1600-1900 haarzakjes: € 5000
  • 2100-2400 haarzakjes: € 5500
  • 2600-2900 haarzakjes: € 6000
  • 3100-3400 haarzakjes: € 7000

De prijzen hangen ook heel erg af van het land waar je de behandeling gaat nemen. In Turkije zal je meestal minder geld kwijt zijn dan in Nederland of België. Deze twee landen liggen ongeveer wel gelijk met hun prijzen. In Turkije kost een behandeling tussen de 2.500 euro en 5.500 euro. Hoewel Turkije goedkoper is, raden we je wel aan van tevoren veel onderzoek te doen voordat je de beslissing neemt. De doktoren en verpleegkundigen krijgen in Turkije een relatief laag salaris, waardoor jouw behandeling ook goedkoper is. Het hoeft echter niet per definitie te betekenen dat deze behandelingen slechter zijn. Doe daarom van tevoren goed onderzoek.

gemiddelde kosten haartransplantatie heren

Als jij van plan bent een haartransplantatie te doen in Nederland, raden wij je wel aan prijzen – en vooral de beoordelingen – van verschillende klinieken te vergelijken. Op deze manier kun je een mooi overzicht maken en kun je erachter komen wat de beste keuze is. Twijfel je of je deze behandeling wil ondergaan? Bekijk dan wat je moet weten over een haartransplantatie.