Rush (IMDb score 8.1)

Rush geeft een kijk op de rivaliteit tussen Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda tijdens het seizoen van 1976. Geregisseerd door Ron Howard, toont de film de tegenstellingen tussen Hunt en Lauda. Rush laat goed zien hoe gevaarlijk de sport in die tijd was. Het racen is perfect vastgelegd met indrukwekkende optredens van Daniel Brühl als Niki Lauda en Chris Hemsworth als James Hunt. Rush wordt geprezen om zijn cinematografie, de weergave van intense rivaliteit en de diepgang van de hoofdpersonages.

 

Brawn: The Impossible Formula 1 Story (IMDb score 8.6)

Brawn: The Impossible Formula 1 Story toont het onwaarschijnlijke succes van het raceteam Brawn GP tijdens het Formule 1-kampioenschap van 2009. Met Keanu Reeves als presentator biedt deze documentaire een uniek kijkje achter de schermen, inclusief interviews met belangrijke figuren zoals Ross Brawn, Jenson Button en Rubens Barrichello. De film wordt geprezen om zijn authentieke aanpak en meeslepende verhalen, waardoor we een goed inzicht krijgen in de dramatische reis van Brawn GP naar een onverwachte overwinning.

 

Formula 1: Drive to Survive (IMDb score 8.5)

Formula 1: Drive to Survive is een populaire serie op Netflix die de Formule 1 volgt gedurende meerdere seizoenen. Met een sterrencast, waaronder Lewis Hamilton, Max Verstappen en Sebastian Vettel, biedt de serie een diepgaande kijk op de wereld van de Formule 1. Opmerkelijke afleveringen zoals ‘Man On Fire’ en ‘Raging Bulls’ zorgen voor intense en memorabele momenten. De serie krijgt een hoge IMDb-beoordeling van 8,5/10.

 

Senna (IMDb score 8.5)

Senna is een ontroerende documentaire over de Braziliaanse Formule 1-legende Ayrton Senna. De film onthult zijn strijd en rivaliteit op en naast het circuit. Deze strijd voert hij onder andere met Alian Prost, maar ook met de politieke kant van de sport.

 

Schumacher (IMDb score 7.4)

Schumacher neemt een diepe kijk in het leven van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher. De documentaire richt zich op zijn carrière van 1994-2000 en belicht zowel zijn successen als tegenslagen. De film is geregisseerd door Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker en Michael Wech. Wat uniek is aan deze film? De exclusieve interviews en archiefbeelden met sterren zoals Ross Brawn, Flavio Briatore en Luca Cordero di Montezemolo. De documentaire heeft positieve recensies ontvangen vanwege het persoonlijke inzicht in Schumachers leven en zijn invloed op racefans.