Een dolgedraaide schroef is een vervelende klus

We kennen het allemaal: je bent druk bezig met klussen en dan gebeurt het onvermijdelijke – een van de schroefjes draait door. Dit gevoel van frustratie is niet prettig, vooral als het schroefje vast komt te zitten. Het kan een eenvoudige taak plotseling ingewikkeld maken en je in een lastige positie brengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om met deze situatie om te gaan en je klus succesvol af te ronden.

Als je op internet zou opzoeken wat je precies moet doen om het schroefje weer los te krijgen, heb je vaak verschillende gereedschappen nodig. Dit vergt geduld en precisie, maar met de juiste aanpak kun je voorkomen dat een simpel klusje in een nachtmerrie verandert. Toch is er nog een veel makkelijkere manier: met deze handige truc kun je een dolgedraaid schroefje in een handomdraai losdraaien. En het enige wat je nodig hebt is een elastiek.

 

Je kan de schroef verwijderen met een elastiek-trucje

Het is altijd handig om te weten hoe je dit soort onverwachte obstakels kunt overwinnen tijdens het klussen. En losdraaien van en dolgedraaid schroefje is makkelijk op te lossen door middel van een elastiek. Alles wat je nodig hebt is een elastiek en een schroevendraaier of boormachine. Het is wel van belang dat je een breed elastiek kiest. De band moet breed genoeg zijn zodat het over de schroefkop past. Plaats het elastiek over de schroefkop en span het strak. Druk nu een schroevendraaier op het elastiek en in de schroefkop en blijf het goed aanduwen. Het elastiek vult de beschadigde ruimtes op, waardoor je meer grip krijgt. Zodra je de schroevendraaier of boormachine gaat bewegen, draai je zo de vastzittende schroef eruit. Deze methode kan een redder in nood zijn wanneer je te maken hebt met een dolgedraaid schroefje die je wilt verwijderen, dus hou ook altijd een dik elastiek in je gereedschapskist. Check het filmpje hieronder als je het nog even voor je wilt zien:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TIP Centric (@tip_centric)

Lees ook: Vrouw deelt handig trucje voor het eten van sushi met sojasaus