Hoe krijg je dikkere polsen?

Dikkere polsen krijgen is lastig, vooral als je zelf al dunne polsen hebt. De pols is lastig te trainen, want het bestaat niet uit spieren. Zo heeft het trainen van alleen de pols niet zo heel erg zin, maar je zou wel wat meer kunnen eten. Als je meer eet, krijg je meer vet rondom je polsen. Als jij dunne polsen hebt, dan betekent dat dus zeker niet dat je te weinig (of verkeerd) traint. Wat je wel kunt doen: train je onderarmen.

 

Goede oefeningen om je onderarmen te trainen

Echt alleen je polsen kan je dus niet trainen, maar wel de spieren eromheen. Bij vrijwel elke oefening voor je armen neem jij je onderarmen een beetje mee. Eerder lieten we jullie al kennismaken met de beste oefeningen voor gespierde onderarmen en hieronder maakten we een kleine selectie.

Wrist curls

De wrist curls is een van de beste oefeningen voor je onderarmen. Je kan de wrist curls op verschillende manieren aanpakken. Je kan ze namelijk normaal of omgekeerd doen. Je hoort het gewicht te kiezen dat bij je past en ik zou beginnen met extreem laag want je kan snel je polsen blesseren daardoor. Wat je doet: je zit op een bankje net zoals op een stoel. Daarna pak je een dumbbell die past bij jou en leg je polsen op je knieën, daarna buig je ze voorzichtig naar onder en beweeg je hem voorzichtig terug. En doe dat wanneer tot je niet meer kan.

 

Wrist rolls

De wrist roll is voor velen een vrij onbekende oefening, maar dat maakt hem zeker niet minder effectief. Wat je nodig hebt voor deze oefening: een touw met een gewicht. Je pakt een gewicht dat bij jou past en bindt hem aan het touw vast met een stevig handvat. Je houdt hem gestrekt vast en draait met je handvat tot het gewicht bij je handen komt. Vervolgens doe je hetzelfde omgekeerd. Het gewicht gaat dus steeds omhoog en omlaag.

 

Hammer curls

De Hammer curls zijn wel wat populairder in de fitnesswereld en dat is terecht. Namelijk je traint niet alleen je biceps, maar je traint ook grotendeels je onderarmen. Het belangrijkst van deze oefening is dat je niet je ellebogen beweegt, maar alleen je onderarmen het werk laat doen. Je gaat hem ook pas echt voelen wanneer je je arm op 90 graden hebt.

 

Wil jij jouw polsen meer ondersteuning bieden tijdens het trainen, dan raden we aan om wrist wraps te gebruiken. Dat is een soort tape om je polsen meer stabiliteit en meer grip te geven, zodat jij je beter kan richten op de spieren die je wil trainen. Zo gebruiken mensen het in de vechtsport ook als je namelijk hard tegen een bokszak slaat of tegen iemand kan het soms voorkomen dat je pols dubbel klapt.