Verschillende soorten spencers: de trui zonder mouwen

In de 18e eeuw is de spencer ontstaan door de Britse minister van Marine, G.J. Spencer. Zijn jaspanden zouden ooit zijn afgeschroeid waarna hij delen van zijn jas afknipte. Langzamerhand heeft dit zich verder ontwikkeld tot de spencer. Hoewel de spencer een stoffig imago heeft, is het tegenwoordig een modern en vooruitstrevend kledingstuk. De spencer wordt eigenlijk in allerlei soorten stoffen geproduceerd. De meeste varianten zijn gemaakt van katoen of wol, maar ook stoffen als kasjmier worden met regelmaat gebruikt.

De spencer met een kabeldesign is ook een klassieke en nog steeds populaire variant. Toch wordt de mouwloze trui over het algemeen zonder kabel het meest gedragen, en speel je met deze variant het meest op safe. Spencers heb je in allerlei patronen en kleuren. Hierdoor kun je er precies eentje uitzoeken die bij jou past. Zo kun je gaan voor een simpele donkerblauwe, maar wanneer je wat expressiever wilt zijn is een drukkere print ook een optie.

Hoe combineer je een spencer in outfits?

Met het dragen van deze trui zonder mouwen heb je tal van mogelijkheden. De meest populaire variant, en ook zonder twijfel de favoriet van de MAN MAN-redactie, is de combinatie met een T-shirt. Deze outfit zie je steeds vaker terugkomen. Vaak gaat deze gepaard met een wijdere jeans en een paar sneakers. Hierbij staat een oversized T-shirt het beste omdat je zo de meest casual look creëert. Zeker een wit T-shirt, deze gaat goed met vrijwel iedere kleur spencer. Goed nieuws voor jullie: wij ontdekten de beste oversized T-shirts voor onder de 20 euro.

hoe als man spencer dragen outfits

Ook kan het T-shirt en de spencer goed staan met een nette pantalon. Het paar schoenen hieronder is afhankelijk van je eigen stijl. Zowel een clean paar sneakers als een paar nette schoenen kunnen hier fraai onder staan. In combinatie met een overhemd kun je ook een formelere look creëren. Zo kun je gaan voor een simpel wit overhemd, maar ook voor een gestreepte variant. Deze combinatie kan goed met een wat wijdere spijkerbroek, maar zorgt ook in combinatie met een pantalon voor een casual chique effect. Zo is bijvoorbeeld de combinatie van een wit overhemd en een donkerblauwe spencer stijlvol met een beige pantalon.

spencer combineren mannen

Men's Cashmere Vest

Gobi €129,00 Shop nu
grijze spencer wit t shirt

Men's Cashmere Vest

Gobi €129,00 Shop nu

Al met al genoeg opties om de spencer te combineren in de stijlvolste outfits, Ben je op zoek naar meer kledingtips? Bekijk dan onze tips voor een goede kledingstijl.