Aardig een tweede date afzeggen

Als jullie al een eerste date hebben gehad, is er een kans dat de vraag komt: “Hey, het was echt gezellig. Wanneer zie ik je weer?”. Je wil het liefst de vraag ontwijken, maar de vraag negeren is een echte no-go. Iemand kwetsen is natuurlijk niet leuk om te doen, maar je moet de waarheid vertellen. Liever te vroeg dan te laat. Stel jullie date staat pas over een week, is het natuurlijk niet netjes om op de dag zelf af te zeggen. Daarom moet je zo ver mogelijk vaan te voren de date vriendelijk afzeggen.

Maar hoe zeg je vriendelijk een date af zonder de ander te kwetsen? Het beste is dus eerlijkheid. Als jij vindt dat er geen klik was bij de eerste date, kan je dat het beste benoemen. “Hey, het was gezellig. Maar ik denk niet dat we een match zijn. Je bent heel leuk verder alleen denk ik niet dat wij een goed stel zijn.” Wees niet harteloos en vertel op een aardige en vriendelijke manier af.

 

Een date verplaatsen als je niet kan

Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je heel graag op een eerste of vervolg date wil, maar dat je niet meer kan. Je hebt toevallig iets anders belangrijks gepland, hebt het druk of je voelt dat je liever een andere dag wil. Dan geldt nog steeds dat eerlijkheid het langst duurt. Als er iets tussen is gekomen kan je het beste dat vertellen. Laat wel duidelijk zien dat je een andere keer wel op een date wil. “Sorry, maar ik red het niet omdat (REDEN). Ik wil het graag verzetten. Kan jij (X dag) of (Y dag)?”.

Als er iets is tussen gekomen waar je liever niet over praat, kan je dat ook gewoon zeggen. “Ik baal enorm dat ik nu moet afzeggen, maar er is iets tussen gekomen dat nu m’n volledige aandacht nodig heeft. Ik vertel je later nog wat er gebeurd is, maar dat kan ik nu nog niet. Sorry.”

Wat dus belangrijk is, voor beide gevallen, dat je eerlijk bent. Ga je een tweede date tegemoet? Lees hier waarom een tweede date belangrijker is dan de eerste date.