High Ground wordt ingrijpende film van Australische bodem

Veel films hadden aanvankelijk een eerdere release-datum die werd uitgesteld. Een aantal worden echter alsnog uitgebracht. Eén voorbeeld hiervan is High Ground. Deze film is van Australische bodem. Dat Australië toffe films produceert wisten we al door films als Australia en Mad Max. Ook deze film belooft een hele grote te worden die er met de nodige filmprijzen vandoor zal gaan.

Ex-sniper raakt verwikkeld in strijd met Aboriginal stam

De film gaat over Travis, gespeeld door Simon Baker. De acteur is bij het grote publiek vooral bekend van zijn hoofdrol in The Mentalist. Travis was in de Eerste Wereldoorlog een sniper, maar brengt nu zijn tijd door als politieagent. Aan het begin van de film in 1919 is Travis onderdeel van een grote operatie. Deze operatie heeft echter grote gevolgen als een Aboriginal-stam wordt uitgeroeid. Slechts één jongen overleeft het en wordt door Travis in veiligheid gebracht. Travis’ bazen dragen hem op om de waarheid van de massamoord te verbergen.

High Ground

High Ground brengt heftige waarheid aan het licht

Twaalf jaar later moet Travis weer terug naar de plek des onheil. Ondertussen is de Aboriginal jongen, Gutjuk, opgegroeid tot een jonge man. Een confrontatie met zijn oom zorgt ervoor dat Gutjuk achter de waarheid komt van wat er destijds is gebeurd. Het leven van Travis, Gutjuk en de mensen om hen heen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Sniper speelt belangrijke rol in High Ground

De titel van de film heeft te maken met de beste positie voor een sniper. Travis leert Gutjuk namelijk om ook overweg te kunnen met een geweer. Hij zegt dat, wanneer je de ‘high ground’ bezit, je het beste overzicht hebt met je sniper. De kans is groot dat deze positie een doorslaggevende rol zal gaan spelen in de film.

High Ground

Simon Baker weer te zien in vette film

Met zijn rol in High Ground lijkt Simon Baker weer terug van weggeweest. De acteur heeft na zijn rol in The Mentalist namelijk nog maar in een paar filmproducties gespeeld. Momenteel heeft de film een 6.2 op IMDb, maar die score kan na de wereldwijde release van de film nog behoorlijk gaan veranderen. High Ground is niet de enige film waarin een sniper een belangrijke rol speelt. Ook in American Sniper met Bradley Cooper staat het leven van een sniper namelijk centraal.