De carrière van presentatrice Linda de Mol

De 56-jarige Linda de Mol is één van de meest bekende gezichten die op de Nederlandse televisie te zien is. Maar ja, vind je het gek, wanneer ze voor bijna elke programma werd gevraagd bij de zender RTL 4. Inmiddels heeft ze al haar programma’s opgegeven bij de zender en is ze verhuisd naar SBS 6, dat eigendom is van haar broer John de Mol.

Linda werkt dus tegenwoordig als medewerkster van haar broer, maar wel een met extra veel privileges. Zo presenteert ze bijna elk leuk programma op de zender, heeft een eigen kanaal en heeft ze sinds kort een eigen radiostation.

linda de mol

Het blad LINDA legt ook geen windeieren

Linda de Mol is natuurlijk niet gratis naar SBS 6 vertrokken. John wilde niet alleen zijn zus als presentatrice, maar wilde ook eigenaar worden van het blad LINDA. En zoals we zijn gewend van John: zo gezegd is zo gedaan. Hij kocht het blad inclusief alle spin-offs voor het astronomische bedrag van 40 miljoen euro. Linda is ook creatief directeur van Net5 geworden, dus ze heeft een flinke vinger in de pap bij de zender.

Naast haar contract bij Talpa, heeft ze ook nog de eigen onderneming ‘Linda de Mol producties bv.’ In 2017 had het bedrijf van Linda een omzet van ruim 27 miljoen euro. Daarnaast heeft ze nog steeds 25% van de aandelen in haar eigen magazine, dus daar haalt ze ook nog flink wat geld binnen. Het blad loopt erg goed nu, met een oplage van 209.434.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Het vermogen van Linda de Mol

Het vermogen van Linda de Mol wordt geschat op zo’n 30 miljoen euro. Het verbaast ons dan ook niet dat ze onlangs woningen kocht voor haar kinderen. En dat zijn geen studentenhuizen, maar enorme woningen. Daarnaast heeft ze zelf óók een prachtige woning weten te bemachtigen. Lekker bezig Linda!