Het vermogen van John de Mol

Volgens zakenblad Quote is het vermogen van John de Mol zo’n 2.7 miljard euro. Net als vorig jaar is de mediamagnaat weer de rijkste BN’er van ons land en hoeft hij slechts drie andere rijke stinkerds boven zich te dulden. Met die eerste plek heeft hij zijn voormalige zakenpartner Joop van den Ende achter zich gelaten, hij moet het met zo’n 100 miljoen euro minder doen. Echt hoef je geen medelijden met Van den Ende te hebben, ook met een vermogen van 1.6 miljard euro behoort de nestor van de Nederlandse theaterwereld nog altijd tot het selecte gezelschap van de twintig rijkste Nederlanders.

Dan de andere rijke Nederlanders

Hoe anders is het die andere bekende televisieproducent vergaan. Reinout Oerlemans, ooit begonnen als acteur in GTST, heeft net als vorig jaar een eigen vermogen van 170 miljoen euro. Duidelijk een arme sloeber in vergelijking met John de Mol. Oerlemans moet genoegen nemen met een plekje in de middenmoot bij Quote en zakt dit jaar gestaag naar plaats 264.

DJ Tiësto deed het niet onaardig in 2019, maar om nu te gaan stellen dat hij tot de superrijken behoort is overdreven.De Bredanaar deed het niet onaardig en zag zijn vermogen met 20 miljoen euro toenemen en heeft nu 160 miljoen euro te besteden. Daar weet de DJ wel raad mee overigens, zo kocht hij vorig jaar nog een indrukwekkend pand in Breda waar tot 2002 het Holland Casino zat gevestigd. Met zijn vermogen bezet hij in ieder geval de 285e plaats, dat is vijf treden hoger dan vorig jaar.

De rijkste familie van Wassenaar

Ook nu zien we in de Quote 500 nog enkele bekende namen vermeld staan en opvallend genoeg doen de Oranjes het niet onaardig. Zo bezit de familie Van Oranje-Nassau maar liefst 1 miljard euro en staan ze daarmee op de twaalfde plaats als we kijken naar de rijkste families van Nederland. Prinses Mabel zit er overigens ook behoorlijk warmpjes bij met een vermogen van maar liefst 260 miljoen euro. Daarmee komt ze overigens nog lang niet in de buurt van de nummer één van de rijkste Nederlanders. Met een vermogen van 14.2 miljard euro is de dochter van de bekendste bierbrouwer van Nederland, Freddy Heineken, de absolute nummer één. Daarmee is ze één van de 37 Nederlanders die zich miljardair mogen noemen.