Donny van de Beek bij Manchester United

Donny heeft het niet bepaald makkelijk in Manchester. Onder de trainer Ole Gunnar Solskjær kreeg hij minimale speeltijd sinds Donny van de Beek zijn transfer had gemaakt. Nu met de nieuwe trainer, Ralf Rangnick, kreeg hij al snel wat meer speelminuten. Zo stond hij een tijdje terug in de basis tegen het Zwitserse BSC Young Boys. Na deze wedstrijd waren critici niet tevreden met zijn spel, gedurende de hele wedstrijd. Hij zou geen creativiteit hebben laten zien en simpelweg niet aan de verwachtingen voldoen. Het Engelse blad ‘The Sun’ ging zelfs zo ver, dat ze zeiden dat Ole Gunnar Solskjær zijn gelijk heeft bewezen.

Nu hij een nieuwe kans heeft gekregen van Michael Carrick en Ralf Rangnick is het Donny nog steeds niet gelukt om zichzelf te bewijzen. De enige die echt blij is met zijn verblijf in Manchester, is zijn bankrekening. Het vermogen van Donny van de Beek heeft namelijk een flinke sprong in salaris gemaakt.

Het salaris en vermogen van de Nederlandse middenvelder

Ondanks de negativiteit heeft de 24-jarige Donny een reuzensprong gemaakt met zijn salaris. Hij heeft namelijk een salaris van 120.000 euro per week, dat is zo’n 6 miljoen euro per jaar! Het vermogen van Donny van de Beek wordt op een 5 miljoen euro geschat. Met dit monstersalaris zal dit binnenkort een heel stuk hoger worden.

Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat iemand met zo’n hoog salaris gelijk gaat slagen. Kijk bijvoorbeeld naar Alexis Sánchez, die naar Manchester United was gehaald en de best betaalde speler van de competitie werd. Maar ook hij flopte volledig.

Benieuwd naar het vermogen van één van de rijkste voetballers ter wereld? Check hoe Martin Braithwaite een van de rijkste voetballers ter wereld werd.