Hoeveel bedraagt het prijzengeld van Expeditie Robinson?

Het succesvolle RTL 4-programma bestaat al wat jaren. In deze jaren heeft het programma verschillende winnaars en winnaressen gekend. Waaronder Fatima Moreira de Melo, die zichzelf negen jaar geleden de enige echte Robinson kon noemen. Zij vertelde zondag bij RTL Boulevard hoeveel geld zij kreeg tijdens haar deelname en overwinning van Expeditie Robinson. ‘In mijn tijd was dat nog 50.000 euro’, vertelt ze. Fatima noemt het afgelopen seizoen echt ‘hardcore’. Met allemaal oude deelnemers en zware spellen was dit een Expeditie Robinson voor in de boeken.

 

Of de teller van het prijzengeld van het programma nog steeds op dit bedrag staat is nog maar de vraag. ‘Ze maken bij het programma nooit echt duidelijk hoeveel prijzengeld er te winnen valt’, aldus Fatima. Zo denkt ze dat het prijzengeld veel minder is geworden. Het jaar na haar deelname was het prijzengeld al gehalveerd. Er wijzen ook andere geluiden op dat de winnaar nog maar 25.000 euro aan prijzengeld krijgt. Zo onthulde oud-winnaar van Expeditie Robinson in 2017, Carlos Platier Luna, aan RTL Nieuws dat hij 25.000 euro aan prijzengeld in ontvangst mocht nemen.

Robbert Rodenburg in de winnaar van Expeditie Robinson 2021

Nu mag Robbert Rodenburg zich Robinson 2021 noemen. Ook kan hij na deze overwinning een flinke carrière-boost verwachten. Hij is nu namelijk bekender geworden onder het grotere publiek. Je kan hem onder andere kennen van het programma Spangas, of als YouTuber. Op dat platform is Robbert nu erg actief met zijn eigen serie ‘Open Kaart’. Op Instagram zit hij ook niet stil. Robbert Rodenburg is vaak te zien met andere BN’ers zoals Maxime Meiland, Monica Geuze en Anna Nooshin.