Onderzoek

Het is misschien een beetje een throwback in vergelijking met wat ons vandaag de dag wordt verteld, maar de meest gewenste vrouwelijke lichaamsvorm is er een met een “lage taille-tot-heup ratio”, of wat men een “zandloper figuur” noemt. Deze informatie komt uit een nieuwe studie die onlangs gepubliceerd is in het tijdschrift Evolution and Human Behaviour. De studie weerlegt Hollywood’s spotlight op een platte buik met grote borsten. Volgens de studie is de vorm van een zandloper wenselijker. Dit is omdat het een teken is van lichamelijke en seksuele volwassenheid. Dit geldt vooral voor jonge vrouwen die niet zwanger zijn geweest.

vrouw lichaam

De enige curve die er toe doet

Een ander onderzoek van de Universiteit van Texas schrijft de aantrekkelijkheid van een vrouw toe aan een “theoretisch optimale hoek van de lumbale kromming”, die een curve van 45,5 graden creëert. In begrijpbaar Nederlands: de kromming van je wervelkolom. De studie vermoedt dat deze curve onze voorouders in staat stelde om meerdere zwangerschappen beter te overleven. Hierdoor konden zij deze eigenschap aan de volgende generaties doorgegeven. Dit draagt ​​bij aan een groeiend bewijsmateriaal dat schoonheid niet geheel willekeurig is, of ‘in the eyes of the beholder‘, zoals velen in de reguliere sociale wetenschap geloofden. Het is eerder berekenbaar door middel van het oerinstinct van de man.

Salma Hayek DTD

Omdat jouw oerinstinct signalen geeft dat jij de meest perfecte vrouw moet vinden om kinderen voor je te baren, ga jij bijna automatisch al af op de vrouwen met de bredere heupen, ook wel baarheupen genoemd. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg primitief, maar misschien wordt het tijd om te beseffen dat wij niet zo ver af staan van onze aard als dat wij zelf denken.

Had je verwacht hier mooie vrouwen aan te treffen? Zo ja, dan hebben we hier nog een collectie van de mooiste curve van 2019.