Stijlvolle kersttrui voor dit seizoen

Kersttruien suf? Nee, alles behalve. De gevreesde kersttrui heeft wellicht een beetje een imago dat deze vooral comfortabel en warm is in plaats van stijlvol, maar dit is alles behalve waar.

Alles valt of staat natuurlijk met het model dat jij uitkiest. Door te gaan voor een exemplaar met een mooie pasvorm en deze goed te combineren met de rest van jouw outfit, creƫer jij een stijlvol en feestelijk geheel.

Materiaal van je kersttrui is belangrijk

Of je kerst nu gezellig viert met je familie rondom de spelletjestafel of met je partner boven een chique diner; je wil op je gemak zijn. Een warme, dikke trui van wol is dan ook gauw de perfecte optie. Deze kersttrui zal je vervolgens ook nog de rest van de winter doorhelpen. Andere materialen die geschikt zijn voor een kersttrui zijn kasjmier en merinowol.

De geschikte kleur trui om met kerst te dragen

Vaak worden kersttruien getypeerd door warme kleuren. Denk aan bruin, rood, oranje of beige. Toch kun je deze kleuren ook goed combineren met groen of donkerblauw. Vooral in gebreide truien zie je vaak verschillende van deze kleuren in combinatie met elkaar terugkomen. Heb jij een heel chique kerstdiner, dan is zwart doorgaans de kleur die wordt aangeraden. In dat geval zal je echter niet snel in een kersttrui aan komen zetten, maar eerder in een coltrui of in een kostuum.

Probeer voor jouw kersttrui dus patronen (een print of een kabel)only en kleuren met elkaar te mengen. Die gigantische sneeuwpop of kerstbal op je trui is echter af te raden – dat bewaren we voor de foute kersttrui-borrel.

kersttrui
Foto via: Instagram @kosta_williams

De kersttrui combineren in outfits

De juiste trui is de grootste eyecatcher van je outfit. Je kunt hem dus met subtiele kledingstukken combineren. Draag er een overhemd onder, of combineer een casual colbert met een dunne kersttrui. Zoek vervolgens een mooie pantalon uit en draag chique schoenen of nette sneakers om het geheel in stijl af te maken.

 

Kerst voorbij? Check dan ons overzicht van de 3 warme truien die elke man nodigt heeft in de winter.