Met traplopen kun jij je hart trainen

Een onderzoek van verschillende wetenschappers aan een Australische universiteit hebben een type training onderzocht, namelijk traplopen. Dat klinkt in het Nederlands niet erg spannend, maar we hebben het voor de duidelijkheid dan wel over het rennen op trappen. In de sportschool kun je ook een stairmaster vinden, die meestal niet wordt gebruikt. Maar eigenlijk zijn er overal trappen te vinden, wat de sportschool enigszins overbodig maakt op dit gebied. Dit betekent dus dat je in principe ook overal aan de slag kan om je hart te trainen.

hart trainen MAN MAN

Het wordt dus makkelijker om dagelijks cardio te doen

Het feit dat je niet meer naar de sportschool hoeft te gaan is natuurlijk een groot voordeel. Eén van de laatste fitness trends is een korte workout, of meerdere korte workouts. Rennen op trappen leent zich hier heel goed voor, omdat het overal kan en niet lang hoeft te duren. Als je op een hogere verdieping werkt of woont, kun je het heel makkelijk meerdere keren per dag doen. Dit is weinig moeite en levert veel gezondheidsvoordelen op.

Niet iedereen is overtuigd

Er zijn ook criticasters van de korte workouts, zij geloven niet in de effectiviteit hiervan. Zo wordt er beweerd dat mensen die eerder niet konden worden gemotiveerd om te sporten vervolgens wel kunnen worden gemotiveerd om meerdere keren per dag korte workouts te doen. Want ze moeten dan dus ook meerdere keren de drempel om te beginnen over. Meerdere keren omkleden, douchen en inspanning leveren. Deze groep vindt het vooral een marketing stunt. Toch laten meerdere onderzoeken zien dat slechts tien minuten rennen op trappen al effect heeft. Interval trainingen zijn dan ook wel degelijk goed voor je conditie en je lichaam, maar je moet wel de motivatie vinden om dit meerdere keren per dag te doen.

hart trainen MAN MAN
Foto via: Instagram Magic Fox

Het is belangrijk om fit te blijven, en dat kan ook prima als je ondertussen toch carrière wil maken.