Harley-Davidson e-bike is waanzinnig stijlvol

Er rijden steeds meer mensen op een e-bike, dat is je vast niet ontgaan. Niet alleen de oudere generatie heeft de gadget ontdekt, ook de jongeren onder ons vinden een elektrische fiets ontzettend handig.

Maar zeg ook eerlijk: hoe handig is het om een fiets te hebben met aandrijving die het trappen iets minder erg maakt. Steeds meer stadsmensen kiezen voor een e-bike in plaats van een auto, omdat het simpelweg goedkoper is en meestal zelfs nog sneller is door alle files die er staan in een grote stad. Ook Harley-Davidson is dit opgevallen en gaat nu inspelen op deze markt: ze brengen ook een e-bike uit.

Onderhoudsvriendelijke fiets

De specificaties en prijzen zijn nog niet vrijgegeven, maar op de foto’s zien we in ieder geval al dat er midden motoren gebruikt worden en dat het achterwiel wordt aangedreven met een riem in plaats van een ketting. Dat betekent dat er weinig onderhoud aan de fietsen nodig zal zijn. Verder vind je op de fiets schijfremmen, kabels die netjes in het frame zijn verwerkt en dikke Schwalbe Super Moto-X-banden voor veel grip op de weg en waardoor de e-bike een echte Harley-look krijgt. Eigenzinnig en tijdloos, zelf op een elektrische fiets.

Komt de e-bike in 2020?

Eerst werd aangekondigd dat de fiets in 2020 uitgebracht zou worden, maar dan moet Harley Davidson wel snel zijn met uitbrengen want het jaar duurt niet lang meer. We moeten dus nog even afwachten of de e-bike dit jaar nog verschijnt, of dat hij opschuift naar volgend jaar. We weten in ieder geval zeker dat Harley-Davidson hiermee een behoorlijke stap richting het moderne vervoer zet en absoluut niet achterblijft in de ontwikkeling. De e-bike zoals hij op de foto te zien is deelt een behoorlijke klap uit aan zijn concurrenten, want qua design en bouw is deze bolide een echte exclusive.