Je ziet ze steeds vaker: slimme kits waarmee je een traditionele fiets in een klap moderniseert tot een snelle e-bike. Het nadeel is vaak wel dat je behoorlijk veel handelingen moet uitvoeren om het goed te laten werken. De bedenkers van Wheel-E pakken dat heel anders aan. Gewoon een kwestie van het wiel verwisselen en je bent klaar. Klinkt simpel en dat is het ook.

Heb je dit Kickstarter-wiel geïnstalleerd, dan heb je de beschikking over een volwaardige elektrische fiets. Dat wil zeggen dat je mag rekenen op een trapondersteuning tot 25 km/u, een actieradius van zo’n 50 kilometer, bluetooth connectiviteit en je kunt gebruik maken van GPS. Meer heb je dus niet nodig om op een goedkope manier dezelfde ervaring te krijgen als met een echte e-bike.

Deze ombouw kit voor een e-bike weegt slechts 9 kilo

Een van de grote voordelen ten opzichte van een gewone e-bike is dat het Wheel-E je fiets slechts 9 kilo zwaarder maakt. Bestel je dit wiel, dan is deze al helemaal compleet. Alles zit er al op: een 250 Watt motor, een accu met een capaciteit van 380 Wh waarmee je het minstens vijf uur uit kan zingen. Het enige wat je eigenlijk moet doen na het verwisselen van je wiel is het geheel opladen via de bijgeleverde kabel.

fiets ombouwen tot e-bike

De ontwikkelaars waren van mening dat een e-bike helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Het project draait momenteel op Kickstarter en dus kan je dat niet alleen ondersteunen, je kunt ook een van de eersten zijn die met hun vinding rondrijdt. Voor de kosten hoef je het niet te laten: voor 399 euro ben je al de trotse bezitter van een oer-Hollands product: de Wheel-E.

Is deze e-bike kit wel of geen succes?

Op de Kickstarter-pagina zagen we dat de funding cecanceld is. Komt dit doordat er te weinig geld is binnengehaald? Of is er misschien toch een andere manier waarop de ondernemers dit product gaan realiseren? Helaas kunnen we hier geen antwoord op geven. De tijd zal het leren. Hoe dan ook: het idee staat en wij kunnen niet wachten tot een dergelijk product onze weg naar werk flink kan versnellen.