Wie is Harlan Coben?

Harlan Coben is een 61-jarige auteur uit Newark, New Jersey. Samen met zijn vrouw Anne Armstrong en zijn vier kinderen woont hij op dit moment in Ridgewood, New Jersey. Coben schrijft al sinds 1990 thriller boeken, en met succes. Zijn eerste boek, Play Dead, kwam ook uit in 1990.

Over de jaren heen heeft Coben al meer dan 30 boeken geschreven en al verschillende Awards voor deze boeken gewonnen. Ook zijn veel van zijn boeken verfilmd, voornamelijk op Netflix. Zo staan op Netflix al zeven verfilmde series en films van Harlan Coben. Hier zijn The Stranger, Stay Close en El inocente voorbeelden van.Nu is het tijd voor nummer acht. Fool Me Once, het boek van Harlan Coben uit 2016, krijgt nu een eigen Netflix-serie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harlan Coben (@harlancoben)

Netflix-serie Fool Me Once

De serie Fool Me Once gaat dezelfde verhaallijn krijgen als het boek. Het boek (en de serie dus ook) gaat over Maya Stern. Haar man Joe is op een brute wijze vermoord en heeft dus veel te verwerken. Dit verwerkingsproces gaat (redelijk) goed, totdat ze een ‘nanny-cam’ (babyfoon met camera) installeert en haar man op de video voorbij ziet komen. Detective sergeant Sami Kierce is bezig met het onderzoek naar Joes dood, maar ook hij heeft eigen trauma’s en geheimen die hij moet verwerken. Maya’s neefje en nichtje krijgen ook een rol in de serie, aangezien zij meer willen weten over hun moeders dood. De moord op hun moeder vond enkele maanden voor Joes dood plaats. Zouden al deze moorden iets met elkaar te maken hebben?

Regisseurs en cast van de serie

Fool Me Once gaat geregisseerd worden door David Moore (Outlander) en Nimer Rashed (EastEnders). Ook de cast van de serie is al bekend. Michelle Keegan (Brassic, Our Girl) speelt de rol van Maya Stern. Adeel Akhtar (die je misschien kent van Ali & Ava) kruipt in de huid van Sami Kierce. De ‘vermoorde’ man, Joe Burkett, wordt gespeeld door Richard Armitage (Stay Close, The Stranger). 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle Keegan (@michkeegan)

Wanneer is Fool Me Once te zien op Netflix?

Wanneer de serie nu te zien is op Netflix is spijtig genoeg nog niet bekend. Er is alleen nog maar bekendgemaakt dat er aan deze serie gewerkt wordt. We zouden het dus even moeten afwachten, maar we verwachten binnenkort meer nieuws!