Handige smartphone apps

Nu er steeds meer geavanceerde apps beschikbaar komen is het hoog tijd om te kijken welke apps absoluut nutteloos zijn en welke je juist wel zou moeten hebben. In de meeste gevallen zijn de apps beschikbaar voor de twee meest populaire besturingssystemen: Android en Apple. We laten de leukste en meest interessante apps de revue passeren.

CamScanner

Het zijn apps zoals CamScanner die je laten zien wat er exact mogelijk is met de smartphone. Deze app verandert de camera van je smartphone in een hoge resolutie scanner. Even buiten kantoortijd een belangrijk document scannen en versturen naar je team is hiermee extreem eenvoudig. De app zorgt ervoor dat gescande documenten automatisch worden gesynchroniseerd, bovendien kan je kiezen uit 15 verschillende bestandsformaten om het document op te slaan.

scanner app smartphone

Nog beter organiseren: TickTick

Als je van nature geen held bent in het organiseren van al je activiteiten, dan is TickTick een must-have. Het is dankzij de vele overzichtelijke functies meer dan een mobiele organiser. De app is als het ware een mix tussen de ‘gewone’ organiser van de laptop en een geavanceerde planningstool. Het biedt tal van slimme oplossing waaronder het slim weergeven van verschillende data, een urenregistratie en een handige optie om je deadlines in de gaten te houden.

Time Immersive: een andere blik op journalistiek

Time Magazine heeft een augmented reality- en virtual reality-app gelanceerd en tracht hiermee de nieuwsvoorziening naar een ander niveau te tillen. Dat klinkt als een ver-van-mijn-bed-show, maar de realiteit is dat het gewoon een bijzonder interessante manier is om het nieuws onder de aandacht te brengen. Elk item dat je selecteert wordt weergegeven in een combinatie van gewone content, aangevuld met audiovisuele elementen. Je krijgt dus een geheel interactieve manier voorgeschoteld om het nieuws tot je te nemen.

Elements of Photography

Elements of Photography is een onmisbare app voor alle amateur fotografen. Tal van tutorials kun je gebruiken om veel betere opnames met je smartphone te maken. Interactieve voorbeelden uit de praktijk, een breed scala aan scenario’s en tal van handige tips zorgen ervoor dat je alles uit je toestel kan halen op de momenten dat het echt nodig is.

Fluent Forever

Niks is vervelender dan een situatie waarin je de taal van je gesprekspartner niet machtig bent. Nu zal dat in Nederland zelden voorkomen, maar ga je op vakantie naar een land waar niet iedereen Engels spreekt, kan deze app een hele uitkomst zijn. Natuurlijk kun je ook een taal op de ouderwetse manier leren. Maar laten we eerlijk zijn, daar is meestal geen tijd voor. Deze app maakt aan al die problemen een einde en helpt je om snel de meest basale vaardigheden van het leren van een vreemde taal onder de knie te krijgen. Het geheim: gepersonaliseerde flashcards en  innovatieve leertechnieken.

fluent forever

Nog meer handige apps

Naast de bovenstaande apps die eigenlijk iedereen geïnstalleerd moet hebben, zijn er nog tal van apps die je wellicht niet direct nodig hebt, maar die wel bijzonder handig zijn. Van het herkennen van planten tot een app voor alternatieve recepten.

SmartPlant

Planten zijn weer cool. Je ziet ze overal op en dus ook op social media. In veel gevallen blijft de informatie beperkt tot afbeeldingen en weet je per saldo nog steeds niks meer. SmartPlant helpt je om de plant die je hebt gezien te herkennen en geeft je advies met betrekking tot de verzorging ervan.

De ultieme entertainment app: Soon

Waar moet ik vanavond naar kijken, wat moet ik hierna lezen of wat is de naam ook alweer van die ene tv-serie? Zonder twijfel zijn het bekende situaties. Dat je even de naam niet meer weet is geen symptoom van alzheimer. Met zoveel content waar je uit kan kiezen is het normaal dat je niet elke titel kan onthouden. De app ‘Soon’ is in dat geval je beste vriend en helpt je zelfs aan goedbedoelde adviezen, gebaseerd op je eigen voorkeuren.

Notities maken met Otter Voice Notes

Voice notes ken je natuurlijk al van onder andere WhatsApp en Messenger. Iets van een geheel andere orde is Otter Voice Notes. Geen lastige teksten intikken als geheugensteuntje, maar een bijna volautomatische manier op geheugensteuntjes in te spreken. De app maakt er geheel zelfstandig een notie van die je later kunt raadplegen.