Over dat gaspedaal vinden gesproken – dat is in 2022 even een ander verhaal. Lewis staat behoorlijk onder druk, vanwege de prestaties van zijn veel jongere, eveneens Britse, teamgenoot George Russell. Dit getalenteerde, hongerige kwalificatiebeest is namelijk ontketend naar drie jaar op ultra hard-modus in de karige bolides van Williams. En nu de auto van Mercedes tegenvalt in 2022, is Russell, niet geheel onterecht overigens, de man van de zaterdagen én zondagen. 

Lewis Hamilton rijdt in auto van de concurrentie: Ferrari-rode liefde roest niet

Is een vroegtijdige exit van de veel oudere ‘GOAT’ aanstaande? Het contract van hem loopt nog in ieder geval tot en met 2023 door. Maar dat zegt in de wereld van Formule 1 vrij weinig. Ze sturen hun held niet zomaar weg, kwestie van dik respect en aanzien – ondanks die dikke paycheck eveneens. Maar wat heeft Lewis Hamilton nog te bewijzen? De klaagzang over de boordradio neemt in ieder geval toe. De keuze om eerder te vertrekken is aan hem uiteindelijk. Lewis (van een afstand) kennende, zal op zijn minst met nog wat hoogtepuntjes willen afsluiten. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

De zevenvoudig wereldkampioen flirtte voorheen al eens met een overstap naar het F1-team van Ferrari. Het merk symboliseert immers de herinnering waar zijn jongensliefde voor de koningsklasse begon. Veel kwam niet van die overstap. En dan kans dat die nog komt, wordt kleiner. Recent sprak Lewis eveneens nog de woorden dat hij ‘zijn carrière afsluit bij de Zilveren Pijlen’. 

Gaat Hamilton dan toch nog de overstap naar Ferrari wagen?

Toch is de recordbrekende coureur niet vies van Ferrari-rood. Hamilton heeft een heel erg dik scheurijzer van het iconische merk staan in zijn ontzettend dikke autogarage. Niets minder dan een rode LaFerrari is de favoriete auto van Lewis. Daar wordt de Brit namelijk geregeld in gespot. Dat Hamilton zo graag rijdt in deze auto van de concurrentie – hint dat naar een overstap?

Als Lewis dat wil, dan krijgt hij het ongetwijfeld voor elkaar. Zelfs als Carlos Sainz daardoor eerder het veld moet ruimen. Maar dan blijft de vraag alsnog: gaat hij het in een nieuw team met een nieuwe auto opeens beter doen? Al helemaal naast Charles Leclerc. Ook hij, net als Russell, is géén koekenbakker en nog jong.

Zie ook de hele autocollectie van Hamilton.