In het Zuid-Hollandse Gouda staat ‘ie dan: Brasserie LoeLoe’s. Dit lijkt de perfecte plek te zijn voor een informeel etentje met een ontzettend gezellige sfeer. LoeLoe’s staat bekend om de heerlijke spareribs maar hebben recentelijk ook het wereldwijde nieuws gehaald met hun Kiloburger Challenge. 

Wat moet je doen bij de Kiloburger Challenge?

De Kiloburger Challenge van Brasserie LoeLoe’s is – zoals de naam al doet vermelden – een challenge om een burger van één kilogram naar binnen te werken. Je hebt hier niet de hele dag voor, maar de burger moet binnen 30 minuten helemaal op zijn.

Nu denk je misschien: een burger van één kilo? Dat kan ik wel op. Je bent vast niet de enige die dat denkt maar tot op heden is het nog niemand gelukt de burger binnen een half uur op te eten. Een half uur is natuurlijk ook een hele korte tijd en naast het vlees van de burger is niet het enige wat je moet eten. Ook het broodje waar de burger op zit en de bijbehorende ingrediënten als kaas, ui en sla zijn wat de challenge zo uitdagend maakt.

Samen met je gezelschap de challenge aangaan

Je kunt de challenge niet zomaar elke dag bij Brasserie LoeLoe’s doen. De Kiloburger Challenge wordt alleen op bepaalde dagen aangeboden en er is maar plek voor een bepaald aantal mensen. Misschien een leuk idee voor een bedrijfsuitje of om lekker veel geld te winnen (of verliezen) in een weddenschap met je vrienden. Op dit speciale evenement worden de deelnemers onder het genot van live muziek aangespoord de burger zo snel mogelijk op te eten.

Uiteraard is er ook een prijs te winnen: als de burger, en alles wat er op het broodje zit, binnen 30 minuten is opgegeten win je een drie gangen menu voor twee personen en hoef je niet te betalen voor de Kiloburger. Daarnaast mag de winnaar een kledingstuk uitkiezen van het nieuwe trendy kledingmerk RichmondXVII. Lukt het je niet, dan betaal je de volle prijs van 32,50 euro voor de burger. Check voor meer informatie even de site van Brasserie LoeLoe’s.

Ook zonder de challenge kun je lekker eten bij LoeLoe’s

Naast het reguliere menu en de Kiloburger Challenge is er ook de mogelijkheid om een heerlijke High Tea te doen bij Brasserie LoeLoe’s. Dit zijn diverse kleine sandwiches en wraps met een aanvulling van lekkere kleine gebakjes en andere zoetigheden. Natuurlijk hoort er bij een High Tea ook een lekker kopje thee. Ook voor de High Tea moet je even reserveren op de website en je betaalt 22,50 euro per persoon.

Leuke challenge toch, die Kiloburger? Misschien ben jij wel de eerste persoon die het lukt de Kiloburger binnen een half uur op te eten. Je kunt je opgeven via deze link en vermeld er wel even bij dat je mee wil doen met de challenge. Of misschien past het gewone menu of de High Tea wel beter bij jou en het gezelschap. Het eerstvolgende Kiloburger evenement vindt plaats op 2 juli 2022 en de spectaculaire avond start om 18:30. Brasserie LoeLoe’s bevindt zich aan de Lange Tiendeweg 76 te Gouda. Eet smakelijk!