Totale waarde autocollectie Lewis Hamilton: best of the best voor zevenvoudig wereldkampioen

Met een relatief ingetogen verzameldrift die teruggaat naar zo vroeg als 2002 – het jaar dat Hamilton zijn rijbewijs haalde – kun je gerust stellen dat hij de auto’s en supercars voor het kiezen heeft. Het begon allemaal met een Mini Cooper. Bescheiden? Ja, voor een eerste auto wel… Let wel: de totale waarde is een schatting – de waarde van bepaalde modellen neemt gaandeweg alleen maar toe immers.

We poogden de beste man te bellen voor wederhoor, maar dat viel vies tegen.

Side-note: volgens Celebrity Net Worth is Hamilton inmiddels niet minder 285 miljoen dollar waard. De ondergenoemde auto’s vallen wat dat betreft in het niet: peanuts voor Hamilton, zullen wij maar zeggen.

Hamilton heeft veel liefde voor Mercedes-merk

De man die door zijn loopbaan synoniem stond met gerenommeerde automerken als McLaren en Mercedes, bezit dan ook een greep van het beste wat de afgelopen jaren is uitgekomen. Bijvoorbeeld de Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Black Series. Deze bijzondere racewagen, geïnspireerd door de geracete SLS AMG GT3, komt met imposante performance. Een V8-motor van 6.3 liter is goed voor 631pk.

Of hij deze cadeau kreeg voor het winnen van een titel? Mogelijk. Het prijskaartje is in ieder geval 2.7 miljoen dollar geweest destijds.

Een iets bescheidenere prijs (relatief gezien, hey), maar nog steeds een imposante machine. Deze McLaren P1, waar maar 400 van gemaakt zijn, ging de deur uit voor een bedrag van 1.15 miljoen dollar. Ook dit model is een flinke toevoeging aan de totale waarde van de autocollectie van Hamilton. Zeker als je naar de dikke, vette V12-motor kijkt, die erin zit. Dit bakbeest blaast dan ook van 0 naar 100 km/u in een luttele 2.7 seconden met 903pk ter beschikking.

Wat niet mag ontbreken in de autoverzameling: Ferrari

Een rode tenue voor Hamilton bij Ferrari? Die ontbreekt weliswaar. Maar hij steekt zijn liefde voor het historische merk niet onder stoelen of banken. Zo bezit de Brit een LaFerrari 599 SA Aperta en een LaFerrari coupe. Deze exclusieve en eveneens krachtige machines kostten samen in ieder geval rond de 4 miljoen dollar.

En niet te vergeten: de Shelby Cobra uit 1966 (en 1967). Daarvan heeft Lewis Hamilton beide exemplaren staan. Eentje voor de verzameling, de ander om te toeren. Ooit is een soortgelijk mint exemplaar voor een duizelingwekkende 5.3 miljoen dollar van eigenaar gewisseld. Het was dan ook één van de twee exemplaren die speciaal voor de eigenaar van het merk werden gebouwd. De twee auto’s van Hamilton zouden ongeveer voor een 2 miljoen dollar per stuk zijn gekocht.

Nog andere auto’s in de collectie van Lewis Hamilton

Daarnaast beschikt Hamilton over nog een aantal Mercedessen: de AMG G63 6X6 – dé jeep der jeeps (eigenlijk gewoon een tank op wielen, zes om precies te zijn. Ook de Mercedes AMG Project One – een V6 met 1000pk, met een topsnelheid van 360 km/uur behoort tot de imposante autocollectie van de Mercedes-coureur. Deze kostte nieuw 2.72 miljoen dollar. En wat te denken van de Mercedes AMG GTR? Een iets ‘makker’ exemplaar – volgens Hamilton de fijnst rijdende auto uit zijn collectie. De straat-legale Mercedes AMG kent een nieuwprijs van boven de 270 duizend dollar.

Totale waarde autocollectie Hamilton: minstens 20 miljoen dollar (waarschijnlijk veel meer)

We kunnen nog even doorgaan over de totale waarde van de autocollectie van Hamilton. Het feit is dat de bovengenoemde modellen maar een deel van de collectie prijsgeven. Welke Formule 1-auto’s hij bezit in zijn privécollectie is eveneens de vraag. Wat hierboven genoemd staat loopt al aardig op richting de 20 miljoen dollar aan totale waarde in ieder geval. Niet misselijk voor een man die zijn eerste kilometers op de openbare weg maakte in een Mini Cooper!