Stel lange termijn doelen

In plaats van super snel gewicht verliezen omdat je volgende week op vakantie gaat en er fit uit wilt zien, moet je je focus verleggen. Stel voor jezelf een doel op dat nog redelijk ver in de toekomst ligt, zoals het lopen van een marathon of viking-run. Hiermee verleg jij je focus en verlicht je jezelf van de druk om binnen een korte tijd gewicht te verliezen. Bovendien heeft een Fins onderzoek verklaard dat mensen die gebruik maken van crash-diëten, 3 keer zoveel kans maken op overgewicht op hun oude dag.

Ga voor de steak

Proteïne, proteïne en nog eens proteïne. Dat is namelijk het bouwblok voor spieren. Natuurlijk kun je gebruik maken van proteïne poeders, maar deze zitten vaak vol met koolhydraten. In plaats van deze poeders kun je ook rood vlees gaan eten. Hiermee geef je je testosteron level een boost, wat vetverlies aanmoedigt. Daarbij krijg je ook meer energie die je goed kunt gebruiken in je volgende gymsessie. Dus vanavond steak dan maar?

Hacks six-pack MAN MAN

Train je lachspieren

Een studie van de Loma Linda University in Californië wijst uit dat het hebben van regelmatige lachbuien je kunnen helpen met het verliezen van gewicht. Lachen vertraagt namelijk het effect van het zogenoemde vet-inleverende hormoon cortisol. Dus een avondje komedies kijken op Netflix is nog niet eens zo slecht, tenzij je hier een bak popcorn bij gaat eten natuurlijk.

Vervang je energiedrankjes door thee

Dat het drinken van groene thee goed is voor je gezondheid en je helpen af te vallen is al langer bekend. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat witte thee een stofje bevat dat aanzienlijke vet verbrandende krachten heeft. En niet alleen dat, het voorkomt ook de vorming van nieuwe vet cellen. Dus laat maar komen die geweldige theekransjes.

Hacks six-pack MAN MAN

De morning-after

Hebben je huisgenoten pizza gegeten als avondeten en je kan jezelf niet inhouden om ook een stuk te pakken? Wacht dan tot de volgende dag. Het is namelijk zo dat koolhydraten die gebakken en helemaal afgekoeld zijn omgezet worden in vetzuren in plaats van in suikers.

Een beetje vals spelen mag

Hoe meer je weegt, hoe harder je lichaam moet werken. Dus hoe groter je bent, hoe sneller je gewichtverliest. Daarom hebben we een slimme hack die je kan helpen sneller gewicht te verliezen. Schaf een ‘gewichtsvest’ aan. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat sporters die trainen met zo’n vest, welke 10% van hun lichaamsgewicht bevat, hun fitheid significant verbeterden.

Hacks six-pack MAN MAN

Denk groen

Dat groene groenten erg gezond voor je zijn, wisten we natuurlijk al lang. Maar wanneer je deze vezelrijke groenten in overvloed eet om een vol gevoel te creëren, kan het voor wat problemen zorgen. Raffinose, een vorm van koolhydraten, kan namelijk moeilijk te verteren zijn voor je lichaam en zorgt voor een opgeblazen gevoel. Door een limoen over je groene groenten uit te knijpen voordat je gaat eten, help je je lichaam deze taaie vezels beter af te breken.

Wanneer je in de ochtend gaat sporten kan een goed ontbijt hier niet ontbreken. Geen inspiratie? Geen probleem, dit zijn drie overheerlijke recepten voor een ideaal sportontbijt.