Avocado toast

Dit is een van de makkelijkste gerechten die je in de ochtend of als lunch kan maken, maar dan moet je wel de tijd ervoor hebben.

  1. Voeg de bieten in een kom samen met zout, peper en olijfolie. Wikkel in zilverfolie en zet voor 30 minuten in de oven op 160 graden.
  2. Laat de bieten koelen,  haal de schil eraf en snij in stukken.
  3. Rooster het brood.
  4. Blancheer de erwten in kokend water met zout en laat deze hierna koelen.
  5. Snijd de avocado doormidden en haal de avocado uit de schil. Plet de avocado en smeer op het brood.
  6. Snijd de brood in driehoeken en voeg de overige ingrediënten toe en garneer met wat olijfolie.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 2 sneetjes brood
  • 2 chioggia bieten
  • 1 radijs
  • Koriander blaadjes
  • Erwten
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Avocado brood MAN MAN

Quinoa pannenkoeken

Voor of na je workout is dit een overheerlijk gerecht. Pannenkoeken zijn van zichzelf niet erg gezond, maar door ingrediënten te vervangen voor een gezonde versie is dit een topper geworden. Het vergt wel wat meer aandacht dan het vorige recept, maar dan heb je ook wel iets lekkers staan.

  1. Mix de meel bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
  2. Klop de eieren in een andere kom en voeg de melk, agave siroop, azijn en olie toe en meng met de quinoa.
  3. Mix daarna de appels, siroop, kaneel in een andere kom en doe het met 180 graden in de oven totdat het geheel zacht is geworden.
  4. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er boter of olie in.
  5. Pak een kopje of pollepel en schep de mengsel in de pan en bak goudbruin.
  6. Serveer met appelpartjes, cashewnoten en siroop.

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 1 1/4 kop magere melk
  • 3 1/3 eetlepels witte azijn
  • 1 2/3 kop biologische meel
  • 5 theelepels agave siroop
  • 1 2/3 theelepels bakpoeder
  • 4/5 theelepels baking soda
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kokos olie
  • 4/5 kop gekookte quinoa
  • 4/5 theelepel zout
  • 1/2 kop cashewnoten
  • 3 appels gepeld en gesneden
  • 1/3 eetlepel kaneel

Quinoa pannenkoek MAN MAN

Zacht gebakken ei

Dit recept zit vol met gezonde vetten, mineralen en calorieën. Het smaakt daarnaast ook nog erg goed. Het is een pittig recept dus als je daar niet tegen kan, is het verstandig om de jalapeños te vervangen voor een ander ingrediënt.

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Halveer de ui en jalapeño en bak samen met de hele tomaat, olijfolie, zout en peper in een koekenpan voor ongeveer 15 minuten. Of nadat het bruin begint te worden.
  3. Was de bessen en laat staan in drie kopjes zoutwater. Breng aan de kook en kook voor 25 minuten of totdat ze open splijten.
  4. Pureer de gebakken groenten met de jalapeño, de helft van het koriander en een kwart limoensap.
  5. Giet de bessen af als ze gaar zijn en leg ze terug in de pan. Voeg dan twee eetlepels olijfolie en het overige limoensap toe en kook op middelhoog niveau. Plaats in een ovenschaal als ze klaar zijn.
  6. Bedek de bessen met salsa, kwart avocado en twee partjes avocado als topping.
  7. Maak twee putjes in de salsa en doe in elk een ei.
  8. Bak op 230 graden totdat de eieren op jouw voorkeur zijn gekookt.
  9. Haal de schaal uit de oven en garneer met de salade van jalapeño, gesneden radijs, koriander, mais en limoensap.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 kop roggebessen
  • 4 biologische vleestomaten
  • 1/2 gedroogde chipotle (gerookte jalapeñopeper)
  • 1 bosje koriander
  • 2 avocado’s
  • 2 jalapeños
  • 2 radijzen
  • 1/2 kopje limoensap
  • 4 (biologische) eieren
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Koolzaadolie
  • 1/2 kopje gezouten maisnoten

Zacht gebakken ei

Deze recepten zullen je helpen om het meest uit jezelf te halen tijdens het sporten. Het kost meer werk dan een eiwit shake maar je lichaam en je smaakpupillen zullen je dankbaar zijn. Als je niet precies weet wat de dikmakers zijn in je gerechten dan hebben wij de oplossing voor je.