Headerfoto via 

Allereerst, is het belangrijk om te vermelden dat het wassen van haar voor iedereen anders is. Het verschilt per haartypes en bij de ene persoon wordt het sneller vet dan bij de ander. Je hoofhuid produceert een natuurlijke olie, sebum, die je hoofdhuid hydrateert, maar in sommige gevallen ook vettig maakt. Omdat we je graag helpen bij het vinden van het perfecte was schema, hebben we verschillende haartypes voor je op een rijtje gezet.

Fijn haar

Omdat fijn haar dunner is zal het ook sneller gaan hangen bij een lagere concentratie sebum. Dit betekent dat mensen met fijn haar, frequenter kunnen wassen dan mensen met dikker haar. Indien nodig kun je dit tot drie keer in de week doen. Gebruik daarnaast een zo licht mogelijke conditioner en gebruik clay in plaats van wax voor je styling.

 

haar wassen MAN MAN

Densifique - Bain Densité Homme - 250 ml

Kérastase €23 Shop nu
haar wassen MAN MAN

Daily Conditioner

Reuzel €8 Shop nu

Normaal haar

Is je haar niet dik en niet dun, dan hoef je je haar eigenlijk maar twee keer in de week te wassen. Zorg wel dat je goed je hoofdhuid mee wast en dat je je conditioner meer richting de punten inwrijft. Je wilt niet dat je haar meteen na de wasbeurt weer gaat hangen, dus vermijd te veel contact tussen vettigheid en je hoofdhuid.

haar wassen MAN MAN

Homme - Bain Capital Force Vita-Energetique

Kérastase €23 Shop nu
haar wassen MAN MAN

For Men - Stout Conditioner - 355 ml

Marrakesh €13 Shop nu

Dik haar

Dikker haar, kun je beter niet te vaak wassen omdat het dan gaat pluizen. Één à twee keer in de week is voldoende. Je wilt niet dat je haar gaat pluizen of dat het onhandelbaar wordt, dus gebruik een goede hydraterende en verzorgende shampoo en een conditioner. Daarnaast zijn er eindeloos veel styling producten te vinden die je haar op zijn plek houden.

 

db009_dear-barber-shampoo-250-ml

Shampoo - 250 ml

Dear Barber €15 Shop nu
db010_dear-barber-conditioner-250-ml

Conditioner - 250 ml

Dear Barber €15 Shop nu

Krullend haar

Krullend haar behandel je net iets anders omdat dit vaak droger is dan stijl of golvend haar. Je wast krullend haar daarom minder vaak. Één keer per week is vaak al voldoende. Als je je haar één keer per week wast, is het wel belangrijk dat je een goede ontvettende shampoo gebruikt, maar je haar daarna wel goed behandelt met een hydraterende conditioner. Mocht het dan alsnog droog aanvoelen dan kun je ervoor kieen om een haarmasker te gebruiken. Was je haar met warm water maar spoel na met koud water zodat de haarschubben weer sluiten.

 

haar wassen MAN MAN

Résistance Bain Force Architecte

Kerastase €18 Shop nu
haar wassen MAN MAN

CURL DEFINING CREAM

MOROCCANOIL €15 Shop nu

Het is dus erg belangrijk dat je je was schema aanpast aan je haartype. Lukt het met deze tips ook niet om je haar in het juiste model te krijgen? Dan zou het kunnen dat je je haarproducten verkeerd gebruikt.