Een waar museumstuk

De auto had namelijk slechts 18.690 kilometer op de teller en de autoverkoper liet weten dat het een waar museumstuk is. Die 18.000 kilometer komt uit op 490 kilometer per jaar. En de kilometerregistratie? Die werd door broer en zus zelf bijgehouden met pen en papier.

Broer en zus Pasveer waren allebei werkzaam op de binnenvaart, waardoor zij hun auto enkel gebruikten wanneer ze thuis waren. Maar niet wanneer het koud of glad was, want winterbanden werden niet gebruikt.

Een nieuwe golf 7

En als een model goed bevalt doe je er niet snel afstand van. Daarom werd de Golf 1 op aanraden van een goede vriend ingeruild voor een Golf 7 R-line. De oude stoelen waar schapvellen oplagen werden omgewisseld voor comfortabele stoelen mét stoelverwarming. Naast deze comfortabele upgrade werd de horizon van de broer en zus vergroot met elektrisch verstelbare spiegels, navigatie en andere opties.

De prijs

Autohandelaar Krawczyk wil niet zeggen hoeveel hij voor de auto heeft gegeven. Broer en zus lieten de autoverkoper bepalen wat hij ervoor wilde bieden. Wel liet Krawzzyk weten dat het bedrag veel hoger uitviel dan meneer en mevrouw in eerste instantie verwachtten.

Bekijk de indrukwekkende nieuwstaat van deze Volkswagen Golf 1 uit 1979:

volkswagen golf 1 man man Volkswagen golf 1 man man 2 Volkswagen golf 1 man man 4 Volkswagen golf 2 man man 3 volkswagen golf 1 man man 6 volkswagen golf 1 man man 8 volkswagen golf 1