1. Je gebruikt teveel van het product

Gebruik in eerste instantie een kleine hoeveelheid en gebruik meer wanneer nodig. Wanneer je teveel van het stylingproduct gebruikt kun je het weer uitwassen en opnieuw beginnen. Gebruik een halve vingertop (van je wijsvinger) en wrijf het uit over je beide handpalmen. Ga vervolgens met je handen over je haren heen, hierbij is het essentieel van belang dat je enkel je haren raakt en je haar niet platdrukt.

2. Je maakt niet optimaal gebruik van de haarproducten

Tijdens het reclameblok zie je zo nu en dan een commercial voorbij komen over haarproducten. Wanneer je boodschappen aan het doen bent met je vriendin, zie je het desbetreffende product in de winkelschappen liggen en denkt bij jezelf: “Ah, die ken ik die moet ik hebben.” Dat is de grootste onzin, je moet je keuze baseren op jouw haartype. Het is belangrijk dat je goed kijkt hoe het product precies moet worden aangebracht en of het geschikt is voor jouw haartype.

haarproducten-heren-kapsel-verzorging-uiterlijk-MAN MAN

3. Je brengt het product verkeerd aan

Omdat je enkel de voorkant van je kapsel kunt zien, betekent dit niet dat het de enige plek is waar je het haarproduct moet aanbrengen. Voor de beste (en meer gebalanceerde) styling-wijze wrijf je het product uit over beide handpalmen. Breng het vervolgens voorzichtig aan, waarbij je in eerst instantie de top van je haren aanraakt. Doe je een aantal keer tot je alles hebt gebruikt van het product. Breng je haar in model door middel van een kam of ga met je vingers door je haren voor een meer nonchalantere look.

4. Je gebruikt geen haarproducten op waterbasis

Je kunt beter haarproducten op waterbasis gebruiken. Producten op petroleumbasis zijn schadelijker en je hebt ongeveer drie wasbeurten nodig om het product volledig uit je haar te krijgen. Wanneer je het haar niet goed wast, zal je haar er vettig uitzien.

haarproducten-heren-kapper-haar behandeling-MAN MAN

5. Je gebruikt het product dat niet bestemd is voor jouw haarkleur

Mensen met een lichte haarkleur hebben een andere haardichtheid dan mensen met een donkere haarkleur. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar welk product het meest geschikt is voor je haarkleur. Mannen met blond of lichtbruin haar kunnen het best voor een haarproduct gaan met een matte finish. Donkerharige mannen kunnen daarentegen het beste voor producten die de natuurlijke glans van het haar benadrukt gaan.

6. Je doet niets aan het dunner worden van je haar

Sorry mannen, maar je bent óf gezegend met een volle bos grijze lokken óf je begint langzamerhand kaal te worden en dat begint bij het dunner worden van je haar. Je anticipeert hier niet goed op en gebruikt volop zware styling producten om het tegen te gaan. Dat is waar je de fout in gaat. Wanneer je last hebt van dunner wordend haar, kun je het best lichtere producten als mousse gebruiken en vraag aan je kapper of barber om je kapsel lekker kort te houden. Bovendien stimuleert cafeïne de haargroei. Gebruik dan ook een shampoo welke dit bevat. Zo verzorg jij je hoofdhuid en je haar.

O'right MAN MAN 00

Caffeine Shampoo 400ml

O'right €30 Shop nu
O'right MAN MAN 01

Caffeine Hair Tonic 100ml

O'right €139 Shop nu

Ben je kaal? Loop dan niet te balen, hier lees je waarom.