Te veel, te weinig of misschien wel het verkeerde product voor jouw haar. Het kan zelfs zo zijn dat je een kapsel wilt die niet tot zijn recht komt bij jou. Om dit te voorkomen selecteerde wij vijf meest voorkomende fouten die mannen maken met hun haar.

1. 2-in-1 Shampoo & Conditioner om tijd en geld te besparen.

Een 2-in-1 shampoo en conditioner werkt niet. Het haar heeft verschillende lagen die worden behandeld bij het wassen en verzorgen van het haar. De oplossing is wanneer er haast is om het haar in de eerste minuut met shampoo te wassen, om vervolgens de conditioner aan te brengen, zodat deze intrekt wanneer je de rest van het lichaam wast.

2. Het kiezen van een kapsel dat niet bij de vorm van je hoofd past.

Hoe tof ook dat plaatje eruit ziet van die ene dude met de perfecte look, zet het uit je hoofd als het niet bij jou past. Het heeft allemaal te maken met je gezichtsvorm het haartype en persoonlijkheid. Het is belangrijk dat je communiceert met de kapper, en zorg altijd dat je alternatieven hebt van andere kapsels die je tof vindt.

man man schaar

3. Teveel product in het haar

Teveel product in je haar, zonder dat je weet wat je doet, zal je nooit de look krijgen die je wilt. Als je haar niet zit, dan is meer product vaak voor de meeste mannen de oplossing, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Het is belangrijk dat je begint met een klein beetje haarspul, wrijf het in je handen warm tot er geen klonten meer tussen zitten en smeer het vervolgens uit in de wortels van je haar. Hierna kan je bepalen hoeveel product het nog nodig heeft.

4. Het scheren van je hoofdhaar in plaats van je bakkebaarden

Een klassieke fout die nog steeds gemaakt wordt is het scheren van je hoofdhaar in plaats van je bakkebaarden. De gouden regel is dat je de lijn aanhoudt van je jukbeenderen, scheer hier in een strakke lijn naar beneden.

MAN MAN scheren van baard

5. Het ‘Donald Trump’ kapsel

Als je last hebt van een teruglopende haargrens is dit iets wat je niet moet proberen te verbergen. Veel mannen laten het haar groeien aan de voorkant van hun hoofd, maar dit geeft juist het tegenovergestelde effect. Probeer de kaalheid niet te bedekken, maar probeer het te omarmen. Vraag je kapper om advies, zodat je samen kan bepalen hoe je het beste dit kapsel kan rocken.