Dichterbij dan wij denken

In december 2023 kregen we alvast een voorproefje van GTA VI door middel van een trailer. Toch werd er nog geen daadwerkelijke release date genoemd, en lijkt het allemaal toch nog even te duren. Louter het jaar 2025 werd genoemd, maar daar bleef het dan ook bij. Na de release van de trailer werd er meer gespeculeerd dan ooit over het nieuwe spel. Fans wachten er dan ook al jaren op.

Het spel heeft een gigantische hoeveelheid liefhebbers. De vorige GTA is dan ook het op een na meest verkochte computerspel ooit. De release van GTA V is al meer dan 10 jaar geleden, en de game is maar liefst 130 miljoen keer verkocht. Nu lijkt het er op dat de release van Grand Theft Auto VI echt om de hoek staat.

Check hieronder de trailer van GTA VI:

 

Betrouwbare bron

Volgens meerdere mensen zou een insider vanuit de branche die tot nu toe alle releases van GTA goed heeft geraden, hebben gezegd dat de release van de game in het eerste kwartaal van 2025 plaatsvinden. Hierbij wordt gemikt op januari of februari. Dat is dus nog minder dan een jaartje wachten. Aan de ene kant is dat voor Rockstar gunstig, aangezien rond die tijd weinig games uitgebracht worden, en de hype rondom gaming volledig naar GTA 6 gaat.

Twijfels

Toch is niet iedereen zeker over de genoemde release date. Mensen op X trekken de geruchten in twijfel. Ze denken namelijk dat wij hoogstwaarschijnlijk al een stuk meer trailers en gameplay zouden zien als het spel zo snel gereleased wordt. Hoe dan ook weten we zeker dat ze in de laatste ontwikkelingsfase zitten, en dat het spel er ergens volgend jaar is. Maar of dat in het begin van 2025 is? We moeten het nog eventjes afwachten, totdat Rockstar het zelf heeft bevestigd.