Hoe kan je aardbeien langer vers houden?

Aardbeien zitten vol met allerlei stoffen die goed zijn voor je lichaam, zoals vitamine C, foliumzuur en kalium. Voor een gezonde huid en betere weerstand speelt vitamine C een belangrijke rol. Daarnaast speelt foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11, een essentiële rol bij de groei van ons lichaam en het produceren van rode en witte bloedcellen.

Het kan geen kwaad om elke dag te genieten van wat aardbeien. Je kunt ze gemakkelijk consumeren als tussendoortje of verwerken in je ontbijt of lunch. Helaas hebben ze een aardig prijskaartje, aangezien je voor een relatief klein bakje al gauw € 4 betaalt. Dat niet alleen, want je kunt aardbeien al snel niet meer eten. Je kunt ze natuurlijk invriezen, maar dan zijn ze niet meer lekker zoet als je wilt ontdooien. Toch hebben wij een handig trucje om jouw aardbeien tot wel een week lang vers te houden.

Wat moet je doen?

Voor deze handige tip heb je maar een paar dingen nodig: azijn, een grote kom, een maatbeker, een vergiet, keukenpapier en kraanwater.

Vul een kom voor een kwart met azijn en driekwart met water. Doe de aardbeien in de kom en laat ze hier 10 tot 15 minuten weken, zodat ze goed nat worden. Haal de aardbeien eruit en stop ze in een vergiet. Let op, spoel ze niet af. Schud ze voorzichtig een beetje droog en leg ze neer op een keukenpapiertje. Als ze volledig opgedroogd zijn, kan je ze terug in het bakje doen. Je zal merken dat de aardbeien langer houdbaar zijn dan normaal. Je kunt dit ook toepassen op andere zachte fruitsoorten zoals, bosbessen, frambozen en bramen.

Moet je aardbeien in de koelkast bewaren?

Deze vraag zorgt voor heel wat discussie. In de supermarkten worden ze namelijk gekoeld bewaard, terwijl ze ook vaak buiten de koeling liggen. Als je de genoemde tip gaat toepassen, kan je ervoor kiezen om ze buiten de koelkast te bewaren. Het kan wel dat ze minder lang vers blijven, dan wanneer ze in de koelkast worden bewaard.

Wanneer je boodschappen doet kan je gewoon een extra bakje meenemen zonder je druk te hoeven maken of ze zo snel mogelijk moet eten. Met deze handige tip maakt het allemaal niet uit en kan jij lekker genieten van een stukje fruit. Maar weet jij wanneer je fruit en groenten juist niet moet wassen?