Tom Henderson lekt details over GTA 6

Tom Henderson is niet de eerste de beste twitteraar die wat weet te melden over Grand Theft Auto. Een tijdje terug week nog liet hij een video op YouTube zien met interessante details over GTA 6. Henderson is behoorlijk goed ingevoerd wat betreft games, eerder wist hij al gedetailleerd te vertellen wat we kunnen verwachten in Battlefield 2042. Ook nu lijkt hij goed te weten waar het in GTA 6 om zo gaan.

Zo heeft de game een moderne look gekregen en speelt het verhaal zich af in Vice City. Nieuw is wel dat GTA 6 voor het eerst een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt en dat de game map continu wordt aangepast na de release.

Releasedatum GTA 6

De eerder genoemde Bloombergjournalist, Jason Schreider heeft de geruchten bevestigd. “Alles wat Tom heeft gezegd over GTA 6 komt overeen met wat ik heb gehoord”, aldus de journalist op Twitter. Ook Schreier maakt melding van een aanpasbare map. Henderson is in ieder geval overtuigd van zijn eigen gelijk en meent zelfs te kunnen stellen dat de game niet voor 2024 het levenslicht zal zien. Als mogelijke releasedatum houdt hij het op 2025. De reden hiervoor zou zijn dat bedenker Rockstar Games het welzijn en de werkomstandigheden van het personeel wil verbeteren. Dat zou logisch zijn omdat veel ontwikkelaars van Rockstar Games eerder zo’n 50 – 66 uur per week werkten. Dat komt neer op een zesdaagse werkweek van zo’n 10 uur. Ook dat is geen fabeltje, Dan Houser die eerder bij de gameproducent werkte had het steevast over een 100-urige werkweek.