Zo mislukken jouw versierpogingen

Wellicht heb jij jezelf al eens kunnen betrappen op een bijzonder slechte versierpoging. Dat kan variëren van een weinig originele openingszin tot een ronduit beroerd gevoel voor humor. Het goede nieuws is dat je dergelijke fouten kunt permitteren zolang je er maar van leert. Wil je de meest gemaakte fouten voorkomen en jezelf de ellende van een afwijzing besparen, let dan goed op de volgende situaties.

 

Een negatieve lichaamshouding

Om succesvol een vrouw aan te kunnen spreken in de kroeg of in een andere situatie is een ding van levensbelang: je houding! Ga er gerust vanuit dat een vrouw net zo zenuwachtig is als jij en als ze ergens niet op zit te wachten, dan is het wel een versierpoging van een man met bibberende handen en een overslaande stem. Kortom, straal zelfvertrouwen uit en wees zelfverzekerd.

Ga dus niet nonchalant leunen om maar lekker dicht bij haar in de buurt te kunnen zijn. De kans is groot dat de goede bedoelingen helemaal niet zo goed overkomen en ze jou juist zal zien als een of andere enge griezel. Dat is wel het laatste wat je wil. Pak het juist slimmer aan en laat haar inleunen. Je weet dan gelijk of de interesse wederzijds is.

Rare opmerkingen (die dus nooit leuk zijn)

Hoe graag je ook in contact wil komen met die ene knappe vrouw, weet wat je zegt! Je zal niet de eerste man ter wereld zijn die in zijn spontaniteit een opmerking maakt die kant nog wal raakt. Het is eigenlijk heel simpel. Je kan beter gewoon ‘hoi’ of ‘hallo’ zeggen, dan proberen indruk te maken met de verkeerde woorden. Je krijgt immers maar een keer de kans om een eerste indruk te maken.

In feite worden er vaak twee fouten gemaakt. Ten eerste is de openingszin vaak te lang of te ingewikkeld. Ten tweede wordt te vaak en te snel gekozen voor een seksuele toespeling. Kortom, als je het echt fout wil doen, dan is dat wel het recept. Wil je juist origineel uit de hoek komen, zorg er dan voor dan het relevant en bij voorkeur humoristisch is. Op die manier heb je in een keer haar aandacht te pakken. Met te pikante toespelingen moet je zonder meer voorzichtig zijn, tenzij je het subtiel en écht leuk kan brengen.

Haar overladen met vragen

Natuurlijk ontkom je er niet aan om, hopelijk uit oprechte interesse, de dame die je leuk vindt beter te leren kennen. Dat betekent dus dat je het gesprek aan moet gaan en vaak is het stellen van vragen onoverkomelijk. Dat betekent niet dat je haar aan een kruisverhoor moet onderwerpen. Ook een vragensessie alsof het een quiz is zal je niet veel verder gaan helpen. Ga gewoon het gesprek aan, geef complimentjes en toen oprecht interesse.

Zorg er dus gewoon voor dat je wat te vertellen hebt, een vrouw hebt immers zo door dat de inhoud anders ver te zoeken is. Het enige wat je anders bereikt is dat de vrouw je als saai en voorspelbaar zal bestempelen. Bij haar zal dan snel de gedachte binnenkomen dat je weinig te bieden hebt. Kortom, zorg ervoor dat je iets te melden hebt wat haar aandacht vangt.