Het luxe horloge van Raheem Sterling

Nu zou je denken dat voetballers die nog in de bloei van hun carrière zitten, zich iets bescheiden opstellen. Dat blijkt niet voor Sterling op te gaan. Met een geschat jaarinkomen van zo’n 15 miljoen pond is het een grootverdiener met een marktwaarde van zo’n 60 miljoen pond. Ondanks zijn bescheiden salaris leeft hij bijzonder goed. Zo woont hij in Cheshire in een leuk huisje van ongeveer 2 miljoen euro. Kortom, hij is er niet vies van om wat geld uit te geven. Van auto’s houdt hij ook, zo bezit hij onder andere een Audi, Ferrari en Tesla, waarvan de geschatte totale waarde zo’n 4 miljoen euro is.

Nog zo’n opvallende investering van Raheem Sterling is echter geen vierwieler, maar een herenhorloge. Hij bezit een Rolex Day-Date 40, uitgevoerd in 18k rose goud, met een prijskaartje van $ 38.500. Dat klokje blijkt bijzonder geliefd te zijn, want dit droeg hij tijdens zijn opmars richting de wedstrijd England – Duitsland tijdens het EK van 2020. Dat veel uiteraard niet onopvallend.

England – Duitsland

Voor Sterling was er een opvallende rol weggelegd in de eerste wedstrijd op het EK na de groepsfase. Nu is een wedstrijd tegen Duitsland voor geen enkel land eenvoudig, maar voor de Engelsen begon Duitsland echt een probleem te worden. Met de overwinning op het team van Joachim Löw werd een einde gemaakt aan een periode van 55 jaar waarin de Three Lions niet van Duitsland wist te winnen. Sterling opende de score met een prima actie en teamgenoot Kane maakte het af door voor de 2–0 te tekenen.

Carrière van Raheem Sterling

Raheem Sterling heeft duidelijk een zeer roerige carrière gehad tot nu toe. De aanvaller in dienst van Manchester City werd lange tijd inconsistentie verweten, maar dit seizoen lijkt het tij te keren. Sterling werd geboren op 8 december 1994 in Kingston, Jamaica en verliet het land op zeer jonge leeftijd om zich met zijn moeder in Londen te vestigen. Dat hij over een meer dan gemiddeld talent beschikte bleek al in het jeugdteam van Queens Park Rangers en ontpopte zich vervolgens als toekomstige ster voor het nationale team.

Kampioen van England

Hij maakte zijn interlanddebuut in de wedstrijd tegen Zweden in november 2012 in Stockholm. De tiener mocht maar liefst 85 minuten spelen voordat hij werd vervangen door Wilfried Zaha. De relatief onervaren Engelse ploeg kreeg overigens wel een flink pak slaag in de met 4-2 verloren wedstrijd. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Engeland in de wedstrijd tegen Litouwen in 2016. Het EK van 2016 was voor Engeland geen doorslaand succes, maar hij had wel een goede indruk achtergelaten. Destijds speelde Sterling voor Liverpool en ondanks zijn goede prestaties bleek een contractverlenging lastig. Manchester City had destijds al interesse, maar dit werd door Liverpool tegen gehouden. Vervelend natuurlijk en dus besloot Sterling zich wat recalcitranter op te stellen. Na een paar keer niet te zijn komen opdagen op de training had Liverpool en genoeg van. Uiteindelijk mocht de jonge Sterling vertrekken naar Manchester City voor 49 miljoen GBP. Wat er verder met hem en de club gebeurde, dat is wel duidelijk geworden.