Griselda: de nieuwe Netflix-serie van de bedenkers van Narcos

De nieuwe serie Griselda is een serie gebaseerd op waargebeurde feiten. Het draait in deze serie namelijk om het leven van de Colombiaanse Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis leidde. Dit lukte haar door haar wreedheid en charme te gebruiken. Deze ‘baron’ was in de jaren 70 en 80 actief in Miami en kwam daar bekend te staan als ‘C*caine Godmother’. Uiteindelijk werd ze op 3 september 2012 op 69-jarige leeftijd in de Colombiaanse stad Medellín om het leven gebracht.

sofia vergara griselda blanco

Niemand minder dan Sofia Vergara steelt de show

In deze gloednieuwe serie zal niemand minder dan Sofia Vergara in de huid kruipen van deze beruchte crimineel. Ook zal zangeres Karol G in deze serie te zien zijn als Carla. Carla is een van de vertrouwelingen van Griselda en zal haar helpen met alle criminele activiteiten. Deze miniserie is afkomstig van de makers van Narcos en Narcos: Mexico en bestaat uit zes afleveringen met elk een speelduur van zestig minuten. Kortom, je hebt hem zo uit als je er een weekendje voor gaat zitten.

Bekijk de YouTube-video hieronder voor de trailer, waarin Sofia Vergara bijna onherkenbaar te zien is voor deze rol:

 

Griselda is vanaf donderdag 25 januari 2023 op Netflix te zien, dus zet hem maar alvast in je agenda! Wisten jullie trouwens dat Sofia Vergara al jaren tot een van de best betaalde actrices behoort?