Wonen in voormalige kalkovens in Garmerwolde

De unieke vrijstaande woning op Funda zorgt ervoor dat je in voormalige kalkovens woont, iets wat niet veel mensen kunnen zeggen. In deze drie kalkovens werden jaren geleden schelpen gebrand voor metselkalk. In de jaren 80 zijn deze ovens door de vorige bewoner omgetoverd tot een unieke woning.

De drie ronde ovens geven zowel het exterieur als het interieur van de woning een unieke uitstraling. De woning is voorzien van een lichte woonkamer, keuken, twee slaapkamers en badkamer op de begane grond. Ook aan het milieu is gedacht, zo zijn er op de grote schuur naast de woning 18 zonnepanelen geplaatst. Op de eerste etage is nog veel mogelijk, zoals het creëren van extra (slaap)kamers dat geheel naar eigen smaak kan worden ingedeeld en ingericht. Op de advertentie in Funda hebben ze het zelfs over acht kamers, waarvan vijf slaapkamers.

funda huis provincie groningen te koop

Het exterieur is in 2020/2021 volledig gerestaureerd, en in het interieur zijn nieuwe plafonds geplaatst en de oude kozijnen zijn vervangen door nieuwe kozijnen met dubbele beglazing. Ook weer goed in de strijd tegen de hoge energierekening. Wat ook heel mooi meegenomen is, is dat dankzij de dikte van de muren (zo’n 80 centimeter) het in de zomer binnen heerlijk koel is en in de wintermaanden juist lekker warm blijft.

Op naar buiten, daar kan je een wandeling langs je eigen bospad maken, fruit van je eigen fruitbomen plukken of gewoon uitrusten in de enorme tuin. Je woont midden in de natuur, waardoor je met enige regelmaat vele reeën en hazen door de tuin zal zien springen. Tegenover de woning heb je een eigen aanlegsteiger, waardoor je met een eigen bootje over het Damsterdiep kunt varen.

Wat is de vraagprijs op Funda?

Omdat zo’n unieke woning is, moet je wel redelijk wat neertellen, de vraagprijs ligt op € 875.000. Dat is niet niks, maar de woning aan de Rijksweg 23 in Garmerwolde geeft daar wel wat voor terug. Zo heeft het een woonoppervlak van 238 vierkante meter en een perceeloppervlakte van, hou je vast, maar liefst 13.065 vierkante meter. Het dorp Garmerwolde ligt op nog geen vijf kilometer van Groningen.

Bekijk hieronder alvast wat foto’s van de woning:

woning garmerwolde te koop

kalkovens omgebouwd tot woning

bovenverdieping