Voor degenen die hun achterste drie of meer keer afvegen, let dan even op. Op TikTok is er namelijk een video viral gegaan van een bekkenbodemexpert. Zij waarschuwt het internet ervoor dat je nooit meer dan drie keer je achterste moet afvegen. Maar waarom is dat nou precies? De video van bekkenbodemfysiotherapeut Georgia is ondertussen al dik 4,5 miljoen keer bekeken. Georgia heeft de video geplaatst op het account van BIEN Australia, een bedrijf dat zich omschrijft als een ‘bekkenbodemwelzijnsmerk’. Dan zou het wel serieus zijn, toch?

 

Waarom mag jij jouw achterste minder dan twee keer afvegen na het doen van een grote boodschap?

In het begin van de video praat Georgia over hoe en waarom je minder je achterste moet afvegen na het leggen van een grote nummer twee. “Als je meer dan twee of drie keer veegt, heet dat ontlasting. Dus in andere woorden wanneer er te veel ontlasting bij de ingang van jouw achteruitgang blijft, zelfs nadat je klaar bent”, vertelde de fysiotherapeut.

Zo vervolgde zij haar verhaal met: “Een techniek die je kunt gebruiken om het aantal keren dat je veegt te verminderen, is door in je bekkenbodem te knijpen in een watervalformatie. Dus begin met 20 procent in jouw achteruitgang te knijpen, dan 50 procent, 80 procent en 100 procent, zodat je er aan het einde van je ‘dropjes’ vier keer in hebt geknepen.”

Georgia sluit haar verhaal af met het vertellen dat aambeien of ‘littekenweefsel’ rond je achterste ook een gevolg kunnen zijn van het overmatig vegen. Natuurlijk is het internet, het internet niet als er geen grappen gemaakt worden over dit soort video’s. Iemand reageerde met “Ik herinner me dat dit een dans-app was” terwijl iemand anders reageerde met “mijn probleem is dat ik zo harig ben als Chewbacca. Het is alsof je pindakaas van een Perzisch tapijt veegt.”