Wat zijn green flags?

Green flags zijn het tegenovergestelde van red flags en geven dus aan dat er potentie zit in je relatie. Wij hebben een aantal van deze positieve signalen hieronder op een rij gezet:

 

1. Je wordt gerespecteerd

Grenzen zijn de sleutel tot een nieuwe relatie. Aan het begin leer je elkaar nog steeds kennen en is het aftasten of er enkele red flags opduiken. Vooral in deze periode is het belangrijk om elkaars grenzen te respecteren. Elkaar de tijd geven om jezelf helemaal tot elkaar open te stellen. Wanneer iemand je in een richting duwt of pusht om een keuzen te maken, is dit geen goed teken. Een green flag is wanneer degene met wie je date de tijd neemt om jouw kant te willen begrijpen, zelfs als ze niet dezelfde mening delen.

2. Je voelt je veilig

Dit is onwijs belangrijk. Wanneer jij je niet veilig voelt bij iemand is er geen reden om nog door te gaan met daten. Je voelt je vaak veilig wanneer iemand je accepteert voor de persoon wie je bent en wanneer je emotioneel en fysiek intiem kan zijn met elkaar. Je kan jezelf openstellen over alle aspecten van je lichaam en karakter zonder je afgewezen of beoordeeld te voelen. Je volledig veilig voelen bij iemand kan groeien naarmate je ook als koppel groeit.

3. Je lacht veel

Humor is essentieel in een relatie en vooral in de begin fase. Je lacht veel wanneer je samen bent en als je eraan terug denkt kan je niet stoppen met glimlachen. Je voelt je gelukkig, gelukkiger dan je normaal was, en je omgeving merkt deze positieve verandering op. Dit is zeker een green flag.

green flags relatie

Check ook hoe je een vrouw aan het lachen maakt.

4. Conflicten versterken de relatie

Conflicten in een relatie lijkt misschien een red flag, maar kunnen ook heel positief zijn. Conflicten met de persoon die goed voor je is, zouden niet moet leiden tot een ruzie. Het kan de relatie alleen maar sterker maken. In staat zijn om je emoties te delen en dagelijkse conflicten op te lossen zonder hier bang voor te zijn of dat het escaleert, is een signaal van een green flag. Jullie laten elkaar in je waarden en zijn niet bang om je gevoel uit te spreken, omdat je weet dat de ander dit respecteert.

5. Jullie willen dezelfde dingen in het leven

Jullie vinden dezelfde dingen belangrijk, zoals vertrouwen, vriendelijkheid, eerlijkheid en ambitie. Alles wat jij belangrijk vindt, vindt de ander net zo belangrijk. Dat is een green flag. Naarmate je elkaar beter leert kennen, is het belangrijk om de lange termijn doelen te bespreken die je wilt bereiken. Dezelfde visie op de toekomst en het leven is zo enorm belangrijk om een relatie te laten werken.

6. Jouw succes maakt de ander gelukkig

Een relatie doe je samen, je bent een team. Jullie hebben andere dingen waar je in uitblinkt en jullie zijn beiden in staat om het beste uit jezelf te halen en het beste van elkaar naar boven te brengen. Wanneer iemand gelukkig wordt van jouw succes, is dit een goed teken.

Goede green flags signalen relatie

7. Je voelt je op een positieve manier uitgedaagd

Jullie vertrouwen op elkaars ambities en staan te popelen om elkaar te helpen bij het realiseren van deze doelen. Degene met wie je date heeft een enorm doel en jij raakt daardoor geïnspireerd en uitgedaagd. Jullie helpen elkaar graag om succesvoller te worden en je moedigt elkaar aan waar nodig. Jullie maken elkaar een betere versie van jezelf, dat is iets heel moois aan een goede relatie.

8. Je bent je bewust van elkaars behoeften

Je bent niet bang om je behoeften te uiten en andersom. Je partner weet zo goed mogelijk aan je eisen te voldoen. Nog beter, ze zullen aan je onuitgesproken behoeften voldoen. Ze weten precies wat je nodig hebt en jullie zijn perfect op elkaar afgestemd. Dit heeft tijd nodig, maar als je merkt dat er vooruitgang in zit is dit zeker een signaal van een green flag.

9. Je kan volledig jezelf zijn

Je merkt dat je volledig jezelf kan zijn met diegene. Tegelijkertijd ga je je niet anders gedragen of anders reageren op een situatie. Je hebt het gevoel dat je vrij bent om jezelf te zijn en hoe dan ook je mening kan uiten zonder dat er angst optreedt. Dit begint allemaal met wederzijds begrip.

10. Het is geven en nemen

Je moet bereid zijn om concessies te doen om je aan iemand te kunnen binden. Je hoeft echter niet alles op te geven of te verwachten dat de ander dat doet. Het is geven en nemen in de relatie. Het belang van onafhankelijkheid staat nog altijd voorop in de relatie. De key tot een succesvolle relatie is evenwicht en bereidheid om te compromissen en te accepteren. Zit dit goed?