De verhaallijn van Green Book

We gaan terug naar het jaar 1962. Tony Lip is een Italiaans-Amerikaanse man die werkt als uitsmijter. Hij wordt ingehuurd om Don Shirley, een succesvolle Afro-Amerikaanse pianist, rond te rijden door het zuiden van de Verenigde Staten voor zijn tournee.

Om de reis goed te laten verlopen, maken ze gebruik van een speciale gids genaamd ‘The Green Book’. Deze reisgids werd tussen 1936 en 1966 jaarlijks uitgegeven door Victor Hugo Green en stond vol met plekken waar Afro-Amerikanen welkom waren in de Verenigde Staten en veilig zijn. De reis gaat echter niet zonder slag of stoot. Ze krijgen al snel te maken met racisme en seksualiteit. Hoewel de grote verschillen tussen Tony Lip en Don Shirley, krijgen ze een speciale band.

the green book film oscar

De ‘Beste Film’ in 2019 kreeg veel kritiek

Begin 2019 ging Green Book naar huis met de Oscar voor ‘Beste Film’. Hoewel vele critici het een van de beste feelgood films ooit vinden, was er nog nooit zoveel kritiek geweest op een winnende film. Hoofdrolspeler Viggo Mertensen nam tijdens een paneldiscussie het n-woord in de mond en ook regisseur Peter Farrelly moest zijn excuses aanbieden wegens een oude grap die uitlekte.

Ook de familieleden van de echte Don Shirley had kritiek op de film. Zij beweerden dat de film historisch onjuist zou zijn en zijn van mening dat de relatie tussen de twee hoofdrolspelers niet overeenkomt met de werkelijkheid. Iets wat velen heel kwalijk vonden aangezien het een biografische film is.

netflix nieuwe film

Vanaf donderdag 4 augustus is Green Boek te zien op Netflix. De film krijgt een score van maar liefst 8,2 / 10 sterren op IMDb. Ook op Rotten Tomatoes heeft deze film waanzinnige score: een Tomatometer van 77% en een Audience Score van maar liefst 91%. Heb je deze film dus nog niet gezien? Zet hem dan snel in de agenda.

Ben je benieuwd welke Oscar-winnende films er nog meer zijn? Check dan onze lijst met films die een Oscar hebben gewonnen en op Netflix staan.