Leuke feel good films op Netflix

Het is dus tijd voor feel good films op Netflix. Dit zijn 5 films die zonder twijfel een glimlach op je gezicht toveren.

1. De Marathon

Qua komedies is Nederland op Netflix ook vertegenwoordigd. In De Marathon werken vier vrienden samen in een autogarage. Omdat de zaken niet zo lekker lopen, bedenken ze een slim idee: ze gaan meedoen aan de marathon van Rotterdam en laten zich hierbij sponsoren. Al gauw zorgt hun idee voor de nodige droge taferelen. Onder andere Frank Lammers en Stefan de Walle maken van deze film één van de feel good films die je op Netflix gezien moet hebben.

 

2. Happy Feet

We hebben hem vast allemaal wel eens gezien: Happy Feet. De film gaat over de pinguïn Mumble met een buitengewoon talent voor… jawel, tapdansen. Voor een mannenavond is de film wellicht wat te kinderachtig, maar je kids kunnen de film vast waarderen. Bovendien werken de dansjes en liedjes aanstekelijk. Zo is jouw dag meteen een stuk minder zwaar.

 

3. Beautiful Day in The Neighborhood

Tom Hanks speelt niet alleen in actiefilms zoals Greyhound, ook qua feel good films is de acteur op Netflix vertegenwoordigd. Hij speelt Fred Rogers. Deze man was vroeger een erg warme en succesvolle televisiepresentator van programma’s voor kinderen. Een kritische journalist gaat hem interviewen en wordt langzamerhand een stuk minder hard door het ontwapende karakter van Fred.

 

4. The Intern

Robert DeNiro en Anne Hathaway spelen de hoofdrollen in deze komedie. De Niro’s rol is die van een bejaarde man die zich besluit aan te melden als stagiair voor het gigantische bedrijf waar Anne Hathaway’s personage de leiding heeft. Zij wil er eerst niets van weten, maar hij blijkt toch van pas te komen. Is The Intern toch iets te zoetsappig voor je, check dan ons overzicht van 10 Robert DeNiro films die je gezien moet hebben.

 

5. Bucket List

Filmhelden Jack Nickelson en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in Bucket ListAlleen daarom al hoort de film thuis in de lijst van feel good films op Netflix. In de film spelen ze allebei een terminaal zieke man. Niet zo feel good, zou je denken. Maar ze besluiten samen om nog alles af te strepen van hun bucketlist. En dat zorgt al gauw voor een legendarische film.