Prijsstijging

Het eten in een vliegtuig is vaak niet echt hoogstaand – mits je in de eerste klas zit. Hoewel de prijzen van vliegtickets de laatste jaren exponentieel zijn toegenomen, is kennelijk geen schijntje van dat extra budget doorgevoerd naar de maaltijden. Daar bovenop komt dat maaltijden aan boord en op de luchthaven erg prijzig zijn, mede door de vele extra handelingen die voedingsmiddelen moeten ondergaan alvorens ze aan boord belanden. Een leuke extra voor de luchtvaartmaatschappijen is natuurlijk dat er geen vloeistoffen mee aan boord mogen, en dus wordt de passagier als het ware gedwongen om drinken aan boord te kopen. Al komt een TikTokker nu met een oplossing waardoor jij gratis warm eten kunt scoren in het vliegtuig.

Vrouw laat zien hoe jij gratis warm eten in het vliegtuig bemachtigt

Maar goed, voor elk probleem is een oplossing te vinden, en zo ook voor dit ongemak. Een vrouw, die bekendstaat als Melies Vie, laat op TikTok een ‘hack’ zien om gratis warm eten in een vliegtuig te krijgen zonder de luchtvaartmaatschappij ervoor te betalen. Het idee is simpel, maar effectief: neem een potje noedels mee in de handbagage en vraag vervolgens aan de steward(essen) om wat heet water. Et voilà, een warme gratis maaltijd. Hoewel het natuurlijk niet erg hoogstaand is, is het beter dan een fortuin neerleggen voor een plastic kant-en-klaar maaltijd, toch? Bekijk de video hieronder:

@melies.vie Cup ramyun TRAVEL HACK 🍜✈️ #travelhacks #freehack #freefood #asianfood #foodie #mukbang #savemoney #cupnoodles #cupramyun #flight #flair #toronto #vancouver #freetravelhacks ♬ Feather – Sped Up – Sabrina Carpenter

Conclusie

Samengevat, vliegtuigmaaltijden staan niet bekend om hun culinaire hoogstandjes, en de prijzen voor eten aan boord en op de luchthaven zijn vaak hoog. Een slimme oplossing om deze kosten te omzeilen, is onlangs gedeeld op TikTok. Neem gewoon een potje noedels mee in je handbagage en vraag de stewardessen om heet water. Op die manier kun je een warme maaltijd in het vliegtuig bereiden zonder extra te betalen. Hoewel het misschien niet gastronomisch is, is het een handige manier om kosten te besparen in een tijd waarin vliegtickets al duur genoeg zijn.

Meer lezen over lifehacks? Check hier hoe jij afkomt van die vieze geur uit de stofzuiger.