Charme in de strijd

Het eerste geheim dat Miguel met ons deelt, is de kracht van vriendelijkheid. Volgens hem is het zo dat aardig en eerlijk zijn dé manier is om een gratis upgrade te krijgen. Als er een extra stoel beschikbaar is, zal Miguel het altijd geven aan de passagiers die hij het leukst vindt. Dus, voordat je het vliegtuig instapt, zorg ervoor dat je die glimlach opzet en je vriendelijkste zelf bent.

Maar niet te overdreven…

Maar pas wel op, want toneelspelen heeft geen zin. Miguel heeft het allemaal gezien: passagiers die doen alsof ze duizelig zijn of een lage bloedsuikerspiegel hebben om een gratis upgrade te scoren. Gelukkig trapt hij er niet in. Dus wees gewoon eerlijk en vriendelijk, en wie weet krijg je wel die felbegeerde upgrade in het vliegtuig.

Slim vragen stellen

Hoe kan je dat het beste vragen? Het draait niet alleen om vriendelijkheid, maar ook om slim vragen. Als je meer ruimte nodig hebt om wat voor reden dan ook, vraag dan vriendelijk aan het personeel of ze je kunnen verplaatsen naar de stoelen bij de nooduitgang met extra beenruimte. Maar wees wel voorzichtig met hoe je dit vraagt. Als je zegt dat je last hebt van je knie bijvoorbeeld, kan dat je juist je kans verkleinen. Jij moet tenslotte wel de deuren kunnen openen om iedereen te redden, als het ooit zo ver zou komen.

Beleefdheid wint altijd

Dus wat is het geheim? Het draait allemaal om beleefdheid en oprechtheid. Wees vriendelijk tegen de bemanning, eerlijk over je behoeften en slim in je verzoeken. Met de juiste aanpak kun je binnenkort in de comfortabele stoel zitten, die je oh zo graag wil. Dus vergeet de drama queen-act en laat je glimlach het werk doen.

Toch maar gewoon een stoel reserveren? Van veiligheid tot de rustigste vlucht: dit zijn de beste zitplaatsen in het vliegtuig?