Verslapers verzamelen, de opstand is begonnen

TikTok gonst met verhalen van mensen die zich keer op keer verslapen omdat hun iPhone alarm hen in de steek laat. Eén gebruiker deelde: “Dit is nu al de derde of vierde ochtend op rij dat mijn alarm niet is afgegaan.” Een situatie die genoeg is om iedereen aan het twijfelen te brengen aan zijn eigen geestelijke gezondheid.

Gelukkig voor degenen onder ons die bang zijn om hun baan te verliezen door een falende wekker, werkt Apple koortsachtig aan een oplossing voor dit prangende probleem. Maar hoeveel van ons zijn eigenlijk getroffen door deze kwestie? Is het slechts een handvol pechvogels of een wijdverspreide plaag onder iPhone-gebruikers? Het blijft voorlopig een mysterie.

Apple doet z’n stinkende best

Sommigen van ons hebben al vijf wekkers ingesteld en zijn toch nog te laat. Dus laten we niet meteen de schuld bij onszelf leggen, oké? Gelukkig heeft Apple bevestigd dat ze op de hoogte zijn van het probleem en eraan werken om het op te lossen. Een geruststellende gedachte, maar in de tussentijd moeten we misschien wat voorzorgsmaatregelen nemen.

Sommige slimmeriken hebben voorgesteld om de ‘aandachtsfuncties’ van je iPhone uit te schakelen om te voorkomen dat je nog een keer voor schut staat. Dit stelt de telefoon namelijk in staat om te detecteren of je aandachtig naar het scherm kijkt en past dienovereenkomstig de instellingen aan, zoals het verlagen van het volume van meldingen of wekkers. Het klinkt als sciencefiction, maar het is allemaal waar.

Dus voordat je jezelf weer eens hoort mompelen over het feit dat je te laat bent gekomen door die verdomde iPhone, neem een kijkje in je instellingen. Het kan zomaar zijn dat daar het antwoord op je problemen ligt. En laten we eerlijk zijn, niemand verdient het om te laat te komen door een digitale blunder.