Grappige Nederlandse namen

Een naam is net zoals een talent: je hebt het en je raakt het ook niet meer kwijt. Sommige mensen hebben heel erg veel geluk met de naam die ze hebben gekregen. Bijvoorbeeld doordat de familienaam een prachtige of luxe naam is. Maar sommige mensen zijn iets minder blij met de voor- of achternaam die ze hebben gekregen.

Zo wisselen jaarlijks ontzettend veel mensen van naam. Gelukkig voor deze mensen kan dat in Nederland. Vooral als de combinatie van voor- en achternaam tot een heel gekke uitspraak zorgt. Dan kunnen de namen voor ongemakkelijke situaties zorgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Coen en Sander Show (@coenensander)

De Faamnaam bij Coen & Sander

De meest bijzondere namen worden elk jaar in het zonnetje gezet. Coen & Sander op Radio 538 hebben namelijk het item: de Faamnaam. Hierin roepen ze luisteraars op om de leukste, grappigste en mooiste combinaties van voornamen en achternamen door te sturen. Meestal zijn het dan vrienden of is het familie van de luisteraar die zo’n bijzondere naam heeft. En wij vragen ons dan vaak af: hebben de ouders niet opgelet toen ze de naam gaven? Want sommige namen zijn échte schaamnamen.

Wanneer alle namen zijn ingestuurd, maakt de luisteraar een selectie van de meest grappige namen van het jaar. Vervolgens wordt één naam uitgeroepen tot ‘Faamnaam van het jaar.’ En we zeggen je alvast, wanneer je deze hardop benoemt, zijn ze ontzettend grappig. We hebben 20 grappige namen voor je op een rijtje gezet:

1. Elke Kant

2. Mat Ras

3. Wil Naaijen

4. Dies Goorman

5. Adrianus Bleeker

6. Iet Sanders

7. Chris Mus

8. Ferry Brak

9. Loek out

10. Kenny Boeien

11. Ferry Kuhlman

12. Pim Mol

13. Ka Ching

14. Han Burger

15. Leen Kleingeld

16. Bing Go

17. Douwe Schat

18. Con Domen

19. Klaartje Komen

20. Fokje Modder

Winnaar van de grappigste naamvan 2020

Deze 20 waren een aantal grappige namen die Coen en Sander wisten te verzamelen. In 2017 werd Chris Mus uitgeroepen tot grappigste van de selectie, in 2018 was dat Jack Pot en Mat Ras won in 2019. Dit jaar was de Groningse kunstenares Mette Bus volgens de luisteraars de grappigste naam. Zou de Groningse dan vaak met het openbaar vervoer gaan?!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Coen en Sander Show (@coenensander)