Op kantoor

Wanneer je grappen maakt op je werk, is het belangrijk dat je onthoudt dat je op je wérk bent. Niet met je vrienden in de kroeg, maar met collega’s in een enigszins formele omgeving. Wat jij als een milde grap ziet, kan een ander als grof ervaren. Houd het daarom gepast. Woordgrappen zijn perfect voor op kantoor. Ze zijn simpel, effectief en, niet geheel onbelangrijk, niet beledigend.

Datenight

Dit is een lastige. Zeker wanneer het een éérste date betreft. Je hebt totaal geen idee wat voor humor zij heeft. Toch mag humor niet ontbreken op een date. Zo blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Kansas dat een man met humor meer aantrekkingskracht en heeft een grotere kans op een relatie. Mits het op de juiste manier wordt gedaan. Doe je best, but don’t push it. Wanneer je enkel bezig bent met grappig willen zijn werkt het averechts. Wees ook hier bescheiden en begin rustig.

man man lachen leuk grappig humor

Presentatie

Een presentatie geven is niet ieders favoriet. Wetende dat het eigenlijk niet heel veel voorstelt, begint bij vele van ons het zweet uit te breken bij het idee om op kantoor of aan een klant een presentatie te geven. Een goede ijsbreker is humor, gepaste humor. Maak een grap die terugkomt op de inhoud die je vertelt. Je kunt er ook voor kiezen om een leuke anekdote te vertellen, wederom, mits deze gepast is. Gebruik humor enkel om je verhaal een kleine boost te geven. Het draait uiteindelijk om de kern van je verhaal en niet om humor. Heb je sowieso moeite met presenteren? Check dan deze tips zodat jij goed een presentatie ingaat.

Online

Nope. Niet doen. Hoe onschuldig jij een grap ook vindt, grote kans dat iemand anders jouw humor minder leuk of zelfs beledigend vindt. Start geen onnodige, oneindige discussies of ruzies op internet. Doe je het toch en voelt iemand zich beledigd, dan kan het voor vervelende situaties zorgen. We hebben het hier echt niet over een onschuldig woordgrapje, maar let op wat je online zegt. Vaak wordt het door meer mensen gezien dan je zou denken. Zo hebben een hoop mensen hun baas of andere zakelijke connecties op Facebook of Twitter. Wees dus voorzichtig.

Vrienden in de kroeg

Hier kun je de grappen maken die je niet op kantoor kunt vertellen. Zeker elkaar belachelijk maken is iets wat altijd kan. Houd het wel bij je vrienden die ertegen kunnen én houd het binnen de vrienden. Niets is zo onsmakelijk als persoonlijk, beledigende ‘grappen’ maken over mensen die je niet kent. Tuurlijk, kun je echt wel grove grap maken. Sterker nog, zwarte humor is een teken van intelligentie. Echter, ga iemand die je niet kent niet belachelijk maken onder het mom van een ‘grapje’.