Peperdure goodiebags bij de Oscars

Elk jaar worden de Academy Awards uitgereikt voor onder andere de beste films, acteurs en regisseurs. Het is een van de belangrijkste prijzen die een film kan winnen. Dit jaar ging Will Smith met de Oscar voor beste acteur naar huis en won de film Dune de meeste prijzen met een Oscar in maar liefst zes categorieën. Maar wie geen Oscar wint gaat alsnog niet met lege handen naar huis.

Alle acteurs, actrices en regisseurs die genomineerd zijn bij de Oscars mogen een bizar dure goodiebag mee naar huis nemen. Dat zijn er vijf per categorie, dus er zijn een hele hoop van die goodiebags gemaakt.

Het thema van de goodiebag was dit jaar ‘Everybody Wins’ en dat is zeker het geval met een totale waarde van ongeveer €130.000. De genomineerden worden dus niet naar huis gestuurd met een klein tasje, maar met een hele koffer vol met fancy cadeaus. Vorig jaar werd de waarde op maar liefst $205,000 geschat, ongeveer €186.000

Wat zit er in de goodiebag van de Oscars?

De goodiebag van de Oscars dit jaar zit vol met allerlei beautyproducten en etenswaren. De prijzen zijn uiteenlopend, van peperdure pretzels met chocolade en bladgoud tot een toch wat meer betaalbare haarborstel. Er is zowel gezichtsverzorging als parfum en make-up in de goodiebag te vinden. Ook krijgen de beroemdheden olijfolie met goudvlokjes, vodka en gourmet popcorn.

Maar al deze cadeaus zijn hebbedingetjes vergeleken met sommige andere dingen die in de goodiebag te vinden zijn. De meest bizarre is misschien wel een stuk land in Schotland dat elke genomineerde krijgt, inclusief de titel van Lord of Lady van Glencoe. Ook een reisje van 3 nachten naar Schotland ter waarde van $50.000 is inbegrepen, net als vier overnachtingen in het Golden Door resort in Californië ter waarde van $15.000. De beroemdheden krijgen zelfs een gratis liposuctie (waarde $12,000) of een verjongingskuur (waarde $10,000). Wie in L.A. woont, kan ook zijn huis laten opknappen voor maar liefst $25.000.